Deze nieuwe onafhankelijke en luxe whisky's zijn 'meesterwerken der tijd'

Nieuws
zaterdag, 10 augustus 2024 om 15:00
murraymcdavid ultra collection
De onafhankelijke bottelaar Murray McDavid heeft een nieuwe reeks oude whisky's bekendgemaakt. Het gaat om de Murray McDavid ULTRA Collection waarin drie bottelingen uit bekende stokerijen voorbij komen.
Murray McDavid meldt in een bericht op haar website dat de nieuwe reeks de beste whisky's uit het warenhuis van de bottelaar tentoonstelt. De whisky's in de ULTRA reeks hebben gerijpt in de oude Victoriaanse warenhuizen in de Schotse Highlands. De bottelaar noemt het op de website 'meesterwerken der tijd'.
Hieronder vind je de onthullingsvideo van de drie whisky's:

Wat zijn de drie Murray McDavid ULTRA Collection whisky's?

De drie exclusieve expressies zijn in juli feestelijk onthuld in de Signet Library in Edinburgh. Het zijn alle drie single malt whisky's die het karakter van de distilleerderij uitstralen. Hieronder staan de details op een rij:
Murray McDavid ULTRA The Macallan 1993:
De jongste van het stel is een single malt whisky uit de The Macallan distilleerderij. De expressie is in 1993 het vat in gegaan. Uiteindelijk is deze gebotteld op 43,3 procent alcohol by volume (ABV). De whisky wordt omschreven als een complexe en verfijnde drank.
Murray McDavid ULTRA Glen Scotia 1991:
De tweede van de drie flessen komt uit de Glen Scotia distilleerderij. De whisky is net even wat ouder dan zijn voorganger, namelijk 33 jaar. De drank ging op 49,7 procent ABV de fles in en biedt een elegant smaakprofiel met complexe tonen.
Murray McDavid ULTRA Caperdonich 1972:
Over de smaak van de oudste whisky onthult de onafhankelijke bottelaar niets. De drank is gebotteld op 50 jarige leeftijd en op een alcoholpercentage van 47,1 procent.
Elke botteling van Murray McDavid ULTRA Collection wordt geleverd in een speciaal vervaardigd houten kistje. Wanneer en waar de drie expressies precies verkocht worden en wat de prijs per fles wordt, is nog niet bekendgemaakt. Daarnaast is de oplage nog niet uit de doeken gedaan.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR36.99
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: MurrayMcDavid

POPULAIR NIEUWS