Deze nieuwe single cask whisky is gelimiteerd en meteen uitverkocht

Nieuws
zondag, 01 september 2024 om 15:00
holyrood single cask 89
Wat gebeurt er als je een whisky uitbrengt die meteen daarna uitverkocht is? Dan ben je waarschijnlijk blij. Het overkwam Holyrood Distillery eergisteren in Edinburgh.
Vrijdag verscheen er een persbericht van de Schotse distilleerderij waarin Single Cask Series #89 werd aangekondigd. En die expressie is nu al uitverkocht. Wel moet er bij gezegd worden dat het om een gelimiteerde whisky ging. Er waren slechts 232 whiskyflessen totaal verkijgbaar.

Wat is de whisky Single Cask Series #89?

Hoe smaakt de whisky? Volgens de officiële website bevat de whisky: ‘de toevoeging van een unieke wijngist, traditioneel gebruikt in Italiaanse mousserende wijn. Licht, schoon en serieus fruitig, met tonen van heldere citrus, zoete rode bessen, romige perzikyoghurt en Medjool dadels.’
De tasting notes zijn als volgt:
  • Neus: Citrusvruchten, peer, lychee, kokosnoot, groene pepers.
  • Smaak: Yoghurt met perzik, bramen, rode bessen, Medjool Dadels.
  • Afdronk: Scherpe kruidige toets, zoete afdronk, bruisend snoepgoed.

Voor wie is de whisky bedoeld?

Door gebruik te maken van kruidige en verwarmde PX Hogshead-invloeden is de whisky bij uitstek geschikt voor liefhebbers van een goede barbecue. Al kan iedereen de whisky uiteraard drinken die houdt van een dram met een stevig alcoholpercentage. De whisky is gebotteld op 60 procent alcohol by volume (ABV) en werd verkocht voor 95 pond.

Een bezoekje brengen aan Edinburgh?

Wie ooit een bezoek brengt aan de Schotse hoofdstad Edinburgh zou een bezoek kunnen brengen aan Holyrood Distillery. De distilleerderij bevindt zich de in wijk Southside en ligt op loopafstand van het historische stadsgedeelte.
Wat ook in Edinburgh zit is bijvoorbeeld de Johnnie Walker Experience en niet ver weg van de stad vind je ook Braeside Bond. Kortom, er valt genoeg te bleven in en rondom de Schotse stad.
Heb jij andere whiskytips voor de Schotse stad? Laat het ons vooral weten in de reacties hieronder en deel je bevindingen. Ook als eens een lekkere whisky gehad hebt van Holyrood Distillery horen we het graag!
time to momo - Edinburgh Image
time to momo - Edinburgh
EUR19.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS