In wat voor stemming ben jij? The Single Cask matcht het met een whisky

Nieuws
vrijdag, 10 mei 2024 om 16:00
the single cask whisky
De Schotse whiskybottelaar The Single Cask heeft een nieuwe manier om whisky te categoriseren bedacht. Het bedrijf heeft namelijk whisky’s onderverdeeld in verschillende categorieën die gebaseerd zijn op stemmingen.
Met de nieuwe categorieën wil The Single Cask het voor whiskydrinkers makkelijker maken om te kiezen. Het merk geeft aan dat mensen met de nieuwe manier van selecteren (Whisky by Mood) een beter gevoel bij een whisky krijgen, zonder eerst in een label of etiket te hoeven duiken.
Helen Stewart, Brand Marketing Manager bij The Single Cask, vertelt dat het de ogen van whiskyliefhebbers zal openen voor nieuwe whisky’s en ervaringen:
‘We willen het merk zijn dat mensen helpt om gemakkelijk hun perfecte dram te ontdekken en te genieten van die ultieme, unieke single cask whisky-ervaring.’

Wat zijn de whisky categorieën die The Single Cask bedacht heeft?

The Single Cask heeft vijf verschillende stemmingen geselecteerd, waaronder de whisky’s van het merk onderverdeeld zijn. Hieronder zetten we deze op een rij
  • Vrolijk(aapje)
  • Speels (kaketoe)
  • Gedurfd (ram)
  • Nieuwsgierig (kat)
  • Gemoedelijk (koala)
Elke categorie heeft een aantal sleutelwoorden om een whisky te identificeren. Bij de categorie vrolijke whisky’s zijn dat moeiteloze en betrouwbare publiekslievelingen die bij elke gelegenheid passen. Speelse whisky’s zijn enthousiast en opwindend en stuiteren door mond en neus. Gedurfde whisky’s zijn juist krachtig en sterk met diepe karakters.

Talloze The Single Cask whisky’s onderweg voor elk van de categorieën

The Single Cask heeft op dit moment al een aantal whisky’s in de categorieën onderverdeeld. In het magazijn van de whiskymaker in Glenrothes zijn ruim 3000 vaten aanwezig waarin whisky rust. Deze worden allemaal in de juiste categorie geplaatst door een panel van sensorische whiskybeoordelaars.
Een van de beoordelaars is Kami Newton. Zij vertelt dat een emotie of een stemming makkelijker te koppelen is aan een expressie dan een smaakprofiel. Smaak kan namelijk flink per persoon verschillen .
‘Voor sommige mensen smaakt koriander bijvoorbeeld als een heerlijk, geurig kruid. Maar anderen hebben een genetische variatie waardoor koriander naar walgelijke zeep smaakt.’
De nieuwe methode is volgens Newton minder verwarrend en creëert een emotionele band met whiskydrinkers. Hoe de stemmingen van Whisky by Mood precies op de flessen aangegeven worden, is niet bekendgemaakt.
Heb je onze cadeautips al gezien? Hiermee geen je bij elke whiskyliefhebber een geweldig cadeau.
Glenrothes kaart op plexiglas | poster van je stad - vensterbankdecoratie - wanddecoratie Image
Glenrothes kaart op plexiglas | poster van je stad - vensterbankdecoratie - wanddecoratie
EUR34.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS