Vraag Maar Raak: Welke diploma's heb je als het alcohol betreft?

Rubrieken
vrijdag, 19 april 2024 om 15:00
whisky ambassador logo
Het is vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Vraag Maar Raak. Je hebt zwemdiploma's, maar kunt ook in de wondere wereld van whisky of andere dranken certificaten behalen. Wat heeft de redactie tot dusver precies op zak?

Jan-Marc

Ik ben al certified whisky ambassador sinds december 2022 en heb vorige maand de training gevolgd van de International Whiskyschool tijdens WFNN. Dit was gecombineerd met de Advanced Whisky Ambassador training. Beide certificaten heb ik gehaald, waar ik uiteraard erg blij mee ben. Ik vond de trainingsdag en de bijbehorende leerstof van de eerste cursus al heel erg interessant. Uiteraard wist ik een aantal zaken al wel, maar het wordt nog veel interessanter als je zaken in het juiste verband gaat zien. Met de vervolgcursus ga je nog heel veel meer de diepte in en leer je echt alles over het maken van whisky. Wat mij betreft is dit dan ook een absolute aanrader.

Robby

Ik heb bij Bob Wenting het certificaat Whisky Ambassador gehaald. Dat was een interessante dag met een leuke mix aan deelnemers. Verder heb ik het SVH diploma (sociale hygiëne) en wacht ik nu op de alcoholvergunning van de Gemeente.

Ilse

Ik heb een paar geleden het Certified Whisky Ambassador behaald. Het is leuk om het meer inhoudelijk te hebben over whisky en andere liefhebbers te ontmoeten. Ik loop met het idee om het vervolg te gaan doen, maar heb nog geen concreet plan.
Ook heb ik mijn slijtersvakdiploma. Dit is een opleiding die een aantal maanden duurt, ook omdat de examens maar een paar keer per jaar gegeven worden. Dit diploma vertegenwoordigt een breed scala aan dranken en is leuk om te doen.

Theo

Ik heb pas geleden de Whisky Ambassador certificering weten te behalen. Samen met Rox heb ik de opleiding bij Comedus mogen volgen onder begeleiding van Bob Wenting. Hij is niet alleen een hele fijne leraar, maar barst ook van de kennis over de godendrank die hij graag met iedereen deelt. Het was een echt feestje om bij Bob 'in de klas te zitten'.

Rox

Ik sluit me aan bij Theo. Ik denk dat ik zeker in de toekomst de uitgebreide cursus ook wil gaan volgen. Ik ben nogal een spons die allemaal informatie opneemt en nooit uitgeleerd raak in het leven. Ik kan de hele dag door wel leren en houd van geschiedenis. Voor het oprichten van Whisky Monkeys heb ik het niet nodig gehad, maar wie weet wat de toekomst brengt.

POPULAIR NIEUWS