Deze nieuwe Speyside whisky heeft 10 jaar in wijnvaten gerijpt

Nieuws
zondag, 02 juni 2024 om 15:00
benromach contrasts virgin oak single malt whisky
De Benromach Distillery heeft een nieuwe expressie in de Contrast whiskyserie uitgebracht. De nieuwe single malt whisky heeft 10 jaar gerijpt in Virgin Amerikaanse eikenhouten vaten.
De expressie is de nieuwste telg in de reeks waarin de stokerij verschillende contrasten uitlicht. Eerder verschenen in de reeks al de Contrasts Triple Distilled en de Contrasts Double Matured Wine Cask whisky’s.
De vaten die voor de nieuwe whisky gebruikt zijn, zijn gemaakt in de Speyside kuiperij. De experts hebben ervoor gezorgd dat kwalitatief hoogwaardig Amerikaanse eikenhout voor de vaten gebruikt is.
De vaten zijn na het samenstellen voorzichtig van een lichte charring voorzien voordat de licht geturfde Benromach spirit erin is gegaan voor de rijping. Hierdoor geeft het hout wat meer smaak aan de spirit.

Wat is de  Benromach Contrasts: Virgin Oak single malt whisky?

De rijping in de vaten heeft volgens de distilleerderij een uniek effect op de Benromach Spirit. Keith Cruickshank, Distillery Manager at Benromach, vertelt dat de expressie een perfecte dram is voor whiskyliefhebbers die graag iets nieuws willen ontdekken.
‘De rijping van tien jaar in Virgin Amerikaanse eikenhouten vaten, heeft een vloeistof boordevol fruitige aroma’s, gevolgd door pittige citrusvruchten en zoete butterscotch smaken als resultaat.’
Dit zijn de tasting notes van de Benromach Contrasts: Virgin Oak single malt whisky:
Neus: Geurige gedroogde banaan met versgeperste citroen en zachte vanille fudge.
Smaak: Zeste van sinaasappel met rijke butterscotch en zachte rook.
Afdronk: Lang aanhoudende citrus met aanhoudende tonen van gerijpt eikenhout.
De whisky is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). De oplage is gelimiteerd, maar het is niet bekendgemaakt hoeveel flessen er beschikbaar zullen zijn. De adviesverkoopprijs van de single mlat whisky is 60 pond (omgerekend ongeveer 75 euro).
Meer informatie over de whisky vind je op de website van Benromach.
The Science and Commerce of Whisky Image
The Science and Commerce of Whisky
EUR29.5
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties