Deze ondernemer maakt blend van rum én whisky ‘met vleugje Islay’

Nieuws
vrijdag, 14 juni 2024 om 16:00
ief stuyvaert van bookz and booze
De term blended kennen mensen uit de whiskywereld. Maar heeft iemand ooit gehoord van een blend waarbij rum én whisky in een fles zijn gebotteld? Ief Stuyvaert deed het ter gelegenheid van zijn winkel die onlangs zes jaar bestond.
Ief Stuyvaert is de eigenaar van Bookz&Booze, een boek-en drankwinkel in Gent. Omdat zijn winkel onlangs zes jaar werd, wilde hij iets bijzonders doen. Zodoende bracht hij een exclusieve drank op de markt, genaamd De Rumble.

Elke verjaardag is het raak

Voor outsiders klinkt dit wellicht een beetje gek, maar Stuyvaert ondernam op elke verjaardag zo’n soort gelijke actie. In een exclusieve reactie met Whisky Monkeys vertelt hij:
‘Bij de opening van de winkel in 2018 had ik al een eigen samengestelde gin met gepersonaliseerd en genummerd etiket. Ik ben dat blijven doen voor elke verjaardag van de winkel? Vorig jaar - op de vijfde verjaardag - lanceerde ik een eigen Gentse Jenever, gedistilleerd bij Dada Chapel, hier in de straat.
Dit jaar werkte ik samen met 'The Lab' in Kortrijk om een hoogwaardige - en unieke! - blend van high ester Jamaican rum, highland whisky en een vleugje islay te maken. Klein experimenteel vatje, samen goed voor 15 flessen met gezeefdrukt etiket én een beetje angel share voor eigen consumptie.’

Een zachte whisky met een vleugje rook

Slechts vijftien flessen zijn er dus in de verkoop gegaan voor een prijs van honderd euro. Over de smaak is Stuyvaert erg te spreken: ‘De smaken vermengen zich wonderwel tot een zachte whisky met lichte karameltoetsen en een vleugje smoke.’
Wie eens in de buurt van Gent is, kan een kijkje nemen in de winkel van Stuyvaert. Hij is van mening dat er bij elk boek een drank hoort. Zijn ultieme tip van dit moment? Dat is één van deze:
Wist je dat we regelmatig toffe prijsvragen hebben? Houd vooral onze pagina in de gaten.
Foto: Ief Stuyvaert

POPULAIR NIEUWS