Vraag maar raak: Welke bourbon drink jij graag?

Rubrieken
vrijdag, 14 juni 2024 om 15:00
eagle rare 10yo kentucky straight bourbon whiskey review3
Het is National Bourbon Day. Dus welke vraag is er vandaag geschikter dan aan de Whisky Monkeys vragen welke bourbon zij graag drinken. Lees je mee in deze nieuwe Vraag Maar Raak?

Hessel

Bourbon is een drank die ik niet veel drink. Ik heb thuis momenteel ook geen bourbon staan. Vaak vind ik bourbon erg zoet en daar ben ik minder van. Doordat ik weinig ervaring heb met bourbon, verbreed ik mijn horizon ook niet. Toch zijn er wel degelijk lekkere bourbons die ik eens gedronken heb. Ik vind Balcones daar een goed voorbeeld van.

Jan-Marc

Er zijn heel veel goede bourbons en ik heb er inmiddels ook een aantal in de kast. Ik vind het lastig om te kiezen, maar ik heb er wel een paar die favoriet zijn.
Degene die ik het meest drink is op dit moment Eagle Rare, een Kentucky Straight Bourbon op 45 procent. Deze dram heeft wat sinaasappeltjes in de neus met wat hout en een zoetje. De smaak heeft wel wat weg van Zeeuwse bolus met jong hout, licht kruidig en wat kersen. De afdronk is niet oneindig, maar wel prima met weer een zoetje, vanille en een beetje leer.
Verder ben ik een beetje fan van Widow Jane, Basil Hayden, Noah's mill, Rowan's creek, Few, Elijah Craig en ook heb ik laatst een mooie Rabbit Hole Derringer geproefd. Die gaat misschien ook nog wel eens in mijn kast terecht komen. Daarmee ben ik nog lang niet compleet. En dan begin ik maar niet over de Amerikaanse en (single) malts van de Verenigde Staten. Want daar zit ook enorm mooi spul tussen!

Daan

Naast de tres hombres van onze ZZ top vrienden heb ik in het verleden ook genoten van de Balcones True Blue en de single barrels van Jack Daniel's. Bij die laatste kan er wel veel smaakverschil zitten tussen de diverse barrels overigens.

Theo

De afgelopen tijd heb ik behoorlijk wat bourbons mogen drinken. Daarbij heb ik gemerkt dat er in het landschap van de Amerikaanse whiskeys behoorlijk wat verschillen zijn. De expressies die er voor zover bij mij uit springen zijn Eagle Rare Kentucky Straight Bourbon en Rabbit Hole Cavehill. Ik heb er vertrouwen in dat deze korte lijst in de toekomst nog wel uitgebreid gaat worden.
The Bourbon Bible Image
The Bourbon Bible
EUR26.46
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS