Top 5 beste sigaren mét whisky

Best of
zaterdag, 08 juni 2024 om 12:00
whisky cigar pairing tips
Er zijn maar weinig combinaties die klassieker of heerlijker zijn dan sigaren en whisky. Zoals in ons vorige artikel over sigaren en whisky hebben we uitgelegd dat beide producten elkaar kunnen versterken mits ze op de juiste manier worden gecombineerd. In dit artikel zullen we aantal combinaties aan jullie voorleggen.
De wereldwijde opkomst van whisky, alsook de verschijning van ambachtelijke sigaren, heeft er toe geleid dat een jonge(re) generatie het samenbrengen van de twee heeft ontdekt. Toch kan combineren van deze twee een dure aangelegenheid zijn. We zien de prijzen van whisky’s flink toenemen en het is niet anders met sigaren.

Het model Robusto

Daarom hebben we besloten om in dit artikel whisky’s te gaan combineren met betaalbare sigaren. Alle sigaren die we in ons artikel benoemen zijn van het model Robusto.
De Robusto, met een diameter van 19,84 millimeter, is een relatief dikke sigaar. De vorm creëert een rijk en vol smakenpalet waardoor deze sigaar geschikt is voor kenners en beginnende rokers.

Joya de Nicarague Antano CT en The Balvenie 12 jaar oud

Joya de Nicaragua werd opgericht in 1968 en is daarmee de allereerste fabrikant van premium handgemaakte sigaren in Nicaragua. Het bedrijf is gevestigd in de stad Estelí dat bekend staat als de tabakshoofdstad van de wereld. De Antaño CT sigaar kent een medium sterkte en bevat een dynamische romigheid en intense kruidige tonen.
Dit is een hele mooie sigaar is om te combineren met The Balvenie 12 jaar oud met zijn subtiele tonen van honing, vanille en diverse kruidensoorten.
Prijs van de sigaar: 8-10 euro

AJ Fernandez New World Connecticut en Redbreast 12 jaar oud

AJ Fernandez is een familiebedrijf gevestigd in Miami, Florida. De sigarenfabrieken zijn strategisch gelegen in de rijke en vruchtbare gronden van Nicaragua.
De New World Connecticut sigaar heeft een lichte tot milde sterkte met complexe en subtiele smaken van kruiden. Deze sigaar is ideaal in combinatie met en glaasje Redbreast 12 met zijn verleidelijke hints van kruiden, fruit, sherry en een vleugje geroosterd eiken.
Prijs van de sigaar: 9-12 euro

Oliva G en Clynelish 14 jaar oud

De Oliva sigaren kunnen rekenen op veel fans, waaronder beginners als kenners. Deze sigarenfabrikant staat bekend om het produceren van een scala aan smaken met verschillende sterktes. Tevens heeft het merk in de loop van de jaren verschillende topbeoordelingen en prijzen gewonnen, waaronder de felbegeerde '#1 Sigaar van het Jaar' onderscheiding van Cigar Aficionado.
De Oliva Serie G is een sigaar met tonen van cederhout en koffie, waardoor het een uitstekende balans tussen rook en smaak heeft. Combineren deze sigaar eens met Clynelish 14 jaar oud met zijn romige maritieme tonen, hints van vanille en eikenhout.
Prijs van de sigaar: 10-15 euro

Perdomo Habano Connecticut met Bladnoch 14 jaar oud

Perdomo is een familiebedrijf met een hoofdkantoor in Miami, Florida en dat landbouw- en productiefaciliteiten heeft in Estelí, Nicaragua. Perdomo Habano Connecticut, ook wel Perdomo Habano Bourbon Barrel Aged Connecticut genoemd, levert van begin tot eind een mild tot medium body, boterachtig en glad profiel.
De waarde, consistentie en smaak voeren de boventoon bij Perdomo sigaren. Onze keus voor whisky met deze sigaar is een Bladnoch 14 jaar oud met zijn rijke en stroperige smaken van karamel, toffee en rozijnen.
Prijs van de sigaar: 15-17 euro

Hiram and Solomon Master Mason en Lagavulin 16

Hiram & Solomon Cigars is een gerespecteerd premium handgemaakt sigarenmerk dat zich inzet voor de idealen van de vrijmetselarij. De sigaren van het merk worden momenteel vervaardigd bij PDR Cigars in de Dominicaanse Republiek.
Hiram and Solomon Master Mason is een full body blend met een fluweelzacht Maduro omhulsel. Noten van zoet leer en cacao zorgen voor een rijke smaak en dit wordt versterkt door een uitgesproken cederaroma. We combineren deze sterke sigaar met een glaasje complexe whisky die rijk van smaak is en stevige rookinvloeden heeft: Lagavulin 16 jaar oud.
Prijs van de sigaar: 14-16 euro (deze sigaren zijn enkel te koop in Duitsland)

Laatste advies

Voor situaties waarin het smaakprofiel van de sigaar of whisky niet vooraf is geproefd is het de moeite waard om een ​​zeer specifieke methode te volgen, ongeacht het ervaringsniveau. Begin met het kiezen van de whisky en vervolgens de sigaren.
Heb je een mooie whisky en sigaar combinatie, laat het ons vooral weten in de comments.
MuchoWow® Glasschilderij 180x120 cm - Schilderij acrylglas - Whiskey - Sigaar - Glas - Foto op glas - Schilderijen Image
MuchoWow® Glasschilderij 180x120 cm - Schilderij acrylglas - Whiskey - Sigaar - Glas - Foto op glas - Schilderijen
EUR379.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties