Beroemde Schotse distilleerderij van peated whisky's komt met mega uitbreiding

Nieuws
zaterdag, 15 juni 2024 om 7:00
laphroaig
Suntory Global Spirits, eigenaar van de Laphroaig distilleerderij op het Schotse eiland Islay, heeft plannen onthuld voor de uitbreiding van de productiecapaciteit en verbetering van de bezoekersfaciliteiten. Met deze investering wil Suntory de toekomst van Laphroaig veiligstellen en de rijke traditie van de distilleerderij voortzetten.
De uitbreiding omvat het verhogen van het aantal ketels in de stillhouse van zeven naar elf en het installeren van twaalf nieuwe washbacks. Daarnaast komt er een nieuwe mouterij. Deze capaciteitsverhoging stelt Laphroaig in staat om aan de groeiende vraag naar hun Islay single malt whisky te voldoen.

Verbetering bezoekerscentrum en accommodaties

Het huidige bezoekerscentrum, nu in het originele mouterijgebouw, verhuist naar een beter geschikte locatie op het terrein om de ervaring voor de ongeveer 29.000 jaarlijkse bezoekers te verbeteren. Daarnaast komt er een multifunctionele ruimte waar lokale ondernemers hun diensten kunnen aanbieden.
Verder is er geluisterd naar de feedback van de lokale gemeenschap om de ervaringen te verbeteren. Zo is de geplande rondweg verkleind om het verkeer op het terrein te beperken en de toegankelijkheid te verbeteren. Ook is de omvang van de nieuwe stillhouse aangepast om beter te passen bij de uitstraling van de distilleerderij.
De omvangrijke investering zal in meerdere fasen plaatsvinden, waarbij Suntory verzekert dat de activiteiten tijdens de bouw normaal doorgaan.
'Deze significante investering zal een nieuw hoofdstuk inluiden voor Laphroaig en onderstreept ons langdurige commitment aan Islay en het rijke erfgoed van het eiland,' aldus Craig Martin, general manager manufacturing operations UK en Ierland bij Suntory Global Spirits.

Meer Laphroaig whisky

In april bracht Laphroaig ook een nieuwe experimentele whisky uit: de Laphroaig Elements 2.0. Deze single malt heeft een uniek productieproces ondergaan, waarbij de fermentatietijd is verlengd van 55 uur naar 115 uur. Dit resulteerde in een tweede fermentatieproces dat nieuwe tropische en fruitige smaken naar voren heeft gebracht.
The Legend of Laphroaig Image
The Legend of Laphroaig
EUR699.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties