Deze twee nieuwe premium single malts doen iets bijzonders met de rijping

Nieuws
donderdag, 02 mei 2024 om 12:00
the lakes apex collection single malt whisky
The Lakes Distillery in het Verenigd Koninkrijk heeft een nieuw set luxueuze single malt whisky’s aangekondigd. Het gaat om twee expressies die in gelimiteerde oplage uitkomen: Revolución en Velocity. Samen vormen de flessen de Apex Collection.
Scottish Fine Soaps Soap In A Tin Whisky Cocktail Rusty Nail Zeep 100gr Image
Scottish Fine Soaps Soap In A Tin Whisky Cocktail Rusty Nail Zeep 100gr
EUR18
Op voorraad
Koop op bol.
De single malt whisky’s van The Lakes Distillery vertellen een verhaal van vooruitgang voor de distilleerderij en ‘verleggen de grenzen van Engelse single malt whisky’. De expressies hebben namelijk volgens een bijzonder proces genaamd élevage gerijpt.
De techniek is afkomstig uit de cognac- en Franse wijnwereld. Hierbij worden de rijpingsomstandigheden aangepast om zo de smaak en kwaliteit van de drank te optimaliseren. Zo worden vaten tijdens het rijpingsproces verplaatst naar ruimtes met een andere klimaat, wordt de drank overgegoten in andere vaten of worden er zelfs verschillende vaten gemengd.

Dit zijn de nieuwe Apex Collection single malt whisky’s van The Lakes Distillery

The Lakes Distillery Apex Collection is de eerste set van whisky’s in de reeks. De flessen die in de collectie zitten lopen behoorlijk uiteen. Bovendien hebben beide expressies een eigen manier om whisky naar een nieuw niveau te tillen.
De eerste expressie, Apex Velocity, heeft gerijpt in verschillende Oloroso sherryvaten. De drank heeft versneld gerijpt door ‘spirit, hout en lucht sneller op elkaar in te laten werken’. De expressie is gebotteld op 50,2 procent alcohol by volume en verschijnt in een oplage van 583 genummerde flessen. Deze zijn vanaf 7 mei exclusief te koop bij Berry Bros & Rudd in Londen met een adviesverkoopprijs van 600 pond (omgerekend ongeveer 700 euro).
Met de Apex Revolución single malt whisky wil The Lakes Distillery de textuur en smaak van een sterk gerijpte rum nabootsen, maar zonder gebruik te maken van rumvaten. In plaats van deze vaten is er gekozen voor Oloroso en PX vaten om op die manier rum-achtige tonen in de tasting notes te krijgen. De whisky is gebotteld op 52 procent ABV.
De Apex Revolución wordt vanaf 18 mei exclusief verkocht in de winkel van de distilleerderij. Er zijn in totaal 702 individueel genummerde flessen.

POPULAIR NIEUWS