Best bekeken artikelen op Whisky Monkeys (april 2024)

Best of
donderdag, 02 mei 2024 om 8:00
whiskymonkeys square
De verjaardag van Willem Alexander is alweer voorbij, net zoals de maand april. En zoals half Nederland dachten we maar één ding: ga weg met die regen! Dat is gelukt, want de zon schijnt. Enfin, wat waren de best bekeken artikelen op Whisky Monkeys in de maand april?
In april hebben we een hoop meegemaakt. We worden steeds vaker gevonden door allerlei mensen en zijn daarvoor zeer dankbaar. Zo meldde RTV Oost, nadat wij de scoop hadden, dat Johan Horstman de oudste whisky van Nederland gaat uitbrengen, hebben we weer een paar gave interviews meegemaakt en gingen we naar een mooi festival in Hoorn. Ook verwelkomden we drie nieuwe Whisky Moneys: Daan van Someren, Eline Knol en Simon Kwee.
Verder druppelde er heel droevig nieuws onze mailbox binnen, namelijk dat meesterdistilleerder René Kamphuis onverwacht is overleden. De Nederlandse whisky-industrie bloeit en groeit en dan hoop je nooit zo’n bericht te hoeven ontvangen.
Lastig om dan weer over te gaan naar de orde van de dag, maar laten we dat toch doen. Wat gebeurde er nog meer in april? We zijn een nieuwe rubriek gestart: Slijters Centraal.
Laten we het nu hebben over de whisky artikelen die door jullie het meest bekeken werd. Wat leeft er in de whisky-industrie?

5. Horstman 28 Year Old Whisky Review

Het vijfde meest bekeken artikel op Whisky Monkeys was het nieuws van Johan Horstmans 28-jarige whisky. Uit het niets kwam ineens de aankondiging van het nieuws dat de distilleerder al jaren in het geheim bezig is geweest met de oudste whisky van Nederland. Wisten wij dat? Nee, zeker niet. Al was het geen geheim dat hij een echte moonshiner is, zo bleek al uit een eerder interview.
De 28-jarige single malt is een gelimiteerde whisky waar slechts één vat van was. Inmiddels zijn de laatste flesjes in de verkoop gegaan. Het levenswater uit Losser is bijna uitverkocht. Wie nog een fles wil bestellen, moet er dan ook snel bij zijn (dit kan in de webshop).

4. Wanneer is de Ballindalloch Single Malt whisky uit Speyside te koop?

Nieuwe whisky-aankondigingen zijn populair, zeker als het een nieuwe whisky is afkomstig uit Speyside. Tijdens het whiskyfestival in Alkmaar konden mensen voor het ruiken (en ook proeven) aan de nieuwe Ballinalloch whisky’s. En de vraag was dan ook sindsdien: wanneer komen deze whisky’s naar Nederland? Wij hadden het antwoord voor jullie en daar werd dan ook flink opgezocht.

3. Alle whisky festivals om in 2024 te bezoeken (Nederland)

Voor mening persoon zal gelden dat het grootste deel van het leven ingevuld wordt met werken. En dan is het lekker om daarnaast optimaal te kunnen genieten. Whiskyliefhebbers vinden het dan ook mooi om te ontspannen tijdens een whiskyfestival of denken er stiekem over na om dit te gaan doen. Want de whiskyfestivalkalender van Nederland is afgelopen maand door jullie goed in de gaten gehouden.
Wist je dat we ook een festivalkalender van België hebben?

2. Douglas Laing lanceert inaugurele  Strathearn single malt whisky: ‘Dit is slechts het begin’

Ook op de tweede plek vinden we een nieuwe whisky. Douglas Laing kwam namelijk met de inaugurele Strathearn single malt whisky en dat vonden jullie kennelijk interessant. We ontvingen ook een sample van De Monnik Dranken en hebben aan de hand daarvan een recensie van de whisky geschreven.

1. Dit is de top 5 blended whisky tips op een rij

Het meest populaire artikel op Whisky Monkeys was een toplijst, namelijk onze top 5 blended whisky tips van nu. Nu is het altijd lastig om een toplijst samen te stellen, want er zijn zo ontiegelijk veel whisky’s op de markt. Wat zet je er dan wel in wat zet je er niet in? Laten we over één ding heel transparant zijn: deze lijst had gerust een top 100 kunnen zijn.
Maar voor nu hebben we het gelaten bij 5 mooie tips. Dus niet de 5 ‘beste’ blended whisky’s, nee, gewoon tips. Want elke whiskyliefhebber kan een mooie tip op zijn tijd waarderen, nietwaar?
Dat was het voor deze maand. We willen iedereen hartelijk bedanken die onze content heeft gelezen en/of gedeeld. Mocht je trouwens gratis naar een whiskyfestival willen, dan kan dat wellicht van één van onze prijsvragen. We geven namelijk tickets weg voor Whisky in het Fort en Whisky in Leiden. Bekijk de acties gerust op onze prijsvraag-pagina.
Sláinte!

POPULAIR NIEUWS