Deze vier Speyside nieuwe single malt whisky's gaan naar de Travel retail

Nieuws
woensdag, 31 juli 2024 om 8:00
aultmore cask finish collection whisky
De Aultmore Distillery in de Schotse Speyside regio heeft een nieuwe whiskyreeks onthuld die zich richt op een nieuw smaakperspectief: de Aultmore ask Finish Collection.. De vier single malt whisky's in de serie komen in de schappen te liggen van de Travel Retail winkels.
De nieuwe Aultmore whisky's hebben alle vier een leeftijdsaanduiding en een cask finish. Stephanie Macleod, malt master voor het single malt portfolio van Dewar's, en haar blending team hebben voor elke expressie een andere finish gebruikt.

Vier single malts met een age statement

De malt master heeft hierbij niet alleen op de vaten gelet voor de finish, maar wilde het karakter van de distilleerderij in een ander licht zetten met een combinatie van first-fill en second-fill vaten.
'Deze collectie heeft een andere aanpak en laat Aultmore zien in een contrasterend licht, terwijl het karakter van de distilleerderij nog steeds doorschijnt.'
De Aultmore single malt whisky's in de Cask Finish Collection hebben een leeftijdsaanduiding van 12, 18, 21 en 25 jaar. Al deze whisky's komen in eerste instantie uit refill hogshead vaten, waarna er een finish in een ander vat volgde.
Voor de 12-jarige whisky is dat in second-fill oloroso sherryvaten gebeurd. De 18-jaar oude Aultmore single malt ging in second-fill madeira vaten, de 21-jarige vloeistof in calvados vaten en de 25 jaar oude whisky eindigde de rijpingsperiode in first fill oloroso vaten.

Wat zijn de Aultmore Cask Finish Collection whisky's?

Alle vier de whisky's zijn na hun rijping op een alcoholpercentage van 46 procent alcohol by volume (ABV) de fles in gegaan. Dit zijn de tasting notes van de vier Speyside single malt whisky's:
Aultmore Cask Finish Collection 12 Year Old 2nd Fill Oloroso Finish:
'Elegant en bloemig met zomerfruit en zachte romige toffee noten met hints van kaneel.'
Aultmore Cask Finish Collection 18 Year Old 2nd Fill Madeira Finish:
'Vers gemaaid gras, vergezeld van zongerijpte rode kersen met een vleugje sinaasappelschil en droge specerijen op de afdronk.'
Aultmore Cask Finish Collection 21 Year Old 2nd Fill Calvados Finish:
'Geurige, bloeiende appelboomgaarden naast amandelen en delicate eiken noten.'
Aultmore Cask Finish Collection 21 Year Old 1st Fill Oloroso Finish:
'Evenwichtig en complex met verse vijgen, sultana's en gedroogd tropisch fruit vermengd met hints van bijenwas en kaneelkruid.'

Alleen voor Travel Retail

Aultmore Distillery heeft de expressie gebotteld in flessen van 50 centiliter die in de Travel Retail winkels terecht komen. De expressies zijn op onder andere luchthavens in het Verenigd Koninkrijk te koop. Later komen de flessen in de rest van de wereld terecht.
De adviesverkoopprijs van de 12-jarige whisky is omgerekend 54 euro. Voor de fles 18 jaar oude whisky betaal je 156 euro, voor de 21-jarige drank ongeveer 230 euro. De 25-jarige single malt kost iets meer dan 460 euro.
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2 Image
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2
EUR14.15
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS