The Singleton onthult vier nieuwe single malt whisky's voor travel retail

Nieuws
maandag, 22 juli 2024 om 16:00
the singleton travel retail single malt whisky
De schappen van de Travel retail winkels op luchthavens bevatten soms exclusieve flessen die alleen daar gevonden kunnen worden. De komende tijd worden de schappen van deze duty free winkels verrijkt met een gloednieuwe whiskyserie van The Singleton.
Het gebeurt niet vaak dat The Singleton een serie single malt whisky's exclusief naar de travel retail brengt. Sterker nog, deze reeks is de eerste serie in ongeveer tien jaar die exclusief voor reizende liefhebbers bedoeld is.
The Singleton Gardens of Abundance whiskyserie bestaat uit vier single malt whisky's van het merk: Radiant Sping Garden, Golden Autumn Orchard, Exotic Spice Grove en Deep Forest Riches. De whisky's komen allemaal uit de Glendullan stokerij en knipogen naar de seizoenen. 

Wat zijn de exclusieve The Singleton Gardens of Abundance Travel Retail whisky's?

Voor elk seizoen is een andere rijping gehanteerd in een, twee, drie of vier vaten. Het resultaat is een reeks single malt whisky's met een uiteenlopend smaakprofiel.
Dit zijn de vier whisky's van The Singleton Gardens of Abundance op een rij.

Radiant Spring Garden

De eerste whisky is een duidelijke knipoog naar de lente: de Radiant Spring Garden single malt whisky. De expressie heeft gerijpt in Amerikaanse vaten van wit eikenhout. Het smaakprofiel van de whisky bestaat uit tonen van verse groene appels, abrikozen en citrus.
Radiant Spring Garden is gebotteld op een alcoholpercentage van 40 procent.

Golden Autumn Orchard

De herfst is te vinden in de Golden Autumn Orchard. Deze whisky heeft een 'double oak' rijping, waarbij de drank uit twee verschillende vaten van eikenhout komt. Dit zijn ex-bourbon en Amerikaanse wit eikenhouten vaten.
Het smaakprofiel van deze single malt whisky van The Singleton bestaat uit fruitige tonen met appel en gepocheerde peer, siroop, hints van vanille en butterscotch. Golden Autumn Orchard is gebotteld op 41,8 procent alcohol by volume (ABV).

Exotic Spice Grove

Voor de derde expressie in de Gardens of Abundance whiskyserie is een 'triple cask' rijping gebruikt. Zoals deze term al doet vermoeden betekent het dat er drie vaten voor het rijpen gebruikt zijn: ex-wijnvaten en twee verschillende soorten eikenhouten vaten. Daarna is de whisky gebotteld op 42,8 procent alcohol.
De tasting notes van de Exotic Spice Grove zijn overwegend kruidig met tonen van donkere honing, rijke bessen, vijgen, kaneel en nootmuskaat.

Deep Forest Riches 

De vierde en laatste expressie van de The Singleton travel retail serie is de Deep Forest Riches expressie. Deze expressie heeft een 'quadruple cask' rijping achter de rug, waarbij de rijping in Europese eikenhouten vaten plaatsvond. De single malt is vervolgens gefinisht in Palo Cortado, Marsala en Pedro Ximénez vaten.
De smaak van de whisky bestaat uit gedroogde rozijnen, dadels en pure chocolade. Het alcoholpercentage van deze single malt whisky is het hoogst van het stel met 45 procent.

Waar kun je de The Singleton travel exclusive whisky's vinden?

De nieuwe single malt whisky's van de Diageo stokerij zijn nog niet op elke luchthaven te koop. Er is tot augustus een exclusieve periode waarin de flessen alleen in Changi Airport in Singapore te koop zijn. Daarna zijn de flessen te vinden in Delhi en Heathrow Airport.
Er is al bevestigd dat de expressies ook naar Dubai, Maleisië en Hainan komen, maar over andere travel retail plekken is niets vermeld. Volgens Changi Airport liggen de prijzen tussen de 91,80 dollar (ongeveer 85 euro) voor de Radiant spring Garden expressie en 378 dollar (ongeveer 350 euro) voor de Deep Forest Riches fles.
Single Malt Whisky Stories Image
Single Malt Whisky Stories
EUR29.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS