Deze whiskey is naar de ruimte gestuurd voor bijzonder smaakprofiel

Nieuws
zaterdag, 10 augustus 2024 om 7:00
strato whiskey
Distilleerderijen verzinnen soms ludieke marketingtrucs rondom hun whisk(e)ys. Zo heeft Mile High Spirits nu een nieuwe whiskey de ruimte in gestuurd en vervolgens gebotteld. De drank heeft de toepasselijke naam Strato Whiskey gekregen.
In juli van dit jaar werd er een ballon de ruimte in gestuurd door het ruimtevaartbedrijf World View. De ballon had een bijzondere lading, namelijk een vat met whiskey van Mile High Distillery.

Effect van een andere atmosfeer

De drank is vanuit de lanceerplek in Arizona naar de stratosfeer gegaan en vervolgens weer teruggestuurd naar de aardbodem. Daarbij is de drank blootgesteld aan extreme temperaturen en een vacuüm.
De distilleerderij gelooft dat de extreme temperatuursverandering en de extra interactie tussen de drank en het hout van het vat de smaak veranderd heeft.
Wyn Ferrell, eigenaar van Mile High Spirits, legt uit dat de expressie anders is dan andere whiskeys. De smaak zou rijker en complexer zijn geworden.
'Onze stratosferische whiskey tart de zwaartekracht en overstijgt de traditie. Hij wenkt ons om verder te kijken dan het gewone, om het universum zelf te proeven.'

Wat is de Strato Whiskey?

De whiskey die de ruimte in gegaan is, is nog niet voorzien van officiële tasting notes. Al heeft Mile High Spirits wel een tipje van de sluier opgelicht. De drank heeft tonen van eikenhout, vanille, Mexicaanse chocolade en een kruidig karakter. De expressie is gebotteld op 53 procent alcohol by volume (ABV).
De drank wordt op 22 augustus officieel onthuld tijdens een releaseparty. Voor dit feestje kunnen kaartjes gekocht worden via de website van Mile High Spirits, maar om er daadwerkelijk bij te zijn moet je wel naar Denver.
Er zullen in totaal slechts 500 flessen van 50 milliliter van de Strato Whiskey gebotteld. Deze zullen binnenkort verkocht worden voor 350 dollar per fles (ongeveer 320 euro) via de website van de distilleerderij.
Mile High is niet de eerste distilleerderij die whisk(e)y de ruimte in stuurt. Ardbeg stuurde in 2011 al een expressie naar de atmosfeer. Dit zou later de Ardbeg Supernova whisky worden.
Malinsi Grappige Sokken Whiskey - Leuke Huissokken AntiSlip Dames en heren - If You Can Read This Whiskey Drank - tot 46 - Cadeau voor Man & Vrouw Image
Malinsi Grappige Sokken Whiskey - Leuke Huissokken AntiSlip Dames en heren - If You Can Read This Whiskey Drank - tot 46 - Cadeau voor Man & Vrouw
EUR9.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS