Deze whisky gaat uit de handel maar is nog verkrijgbaar

Nieuws
donderdag, 07 december 2023 om 13:00
nectar dor
Wie nog een goedkope whisky zoekt die uit de handel gaat verdwijnen, kan een Glenmorangie Nectar D’or op de kop tikken. Een drank die nog voor een zestal tientjes op de kop te tikken is.
De Nectar D’or is een Glenmorangie whisky, dus een Schotse single malt. Het een is levenswater dat gerijpt heeft in Sauternes wijnvaten uit Frankrijk. De whisky heeft geen leeftijdsaanduiding.

Vloeibaar goud

Onze Sinisa schreef eerder al het volgende over deze N’ectar D’or whisky: ‘Geïnspireerd door zijn herinnering aan het binnenlopen van een Franse patisserie winkel en de geuren van vers gebakken brood, bracht Dr. Bill Lumsden voor het eerst een whisky met een dessert achtige smaak tot leven in Glenmorangie. Hij gaf deze whisky de naam Nectar D’Or wat vertaald uit het Frans “De Gouden Nectar” betekent. We denken dat die beschrijving perfect is voor de kleur van deze drank.’
Er wordt weleens beweerd dat whisky het nieuwe goud is. Hoewel de drank geen leeftijdsaanduiding heeft, weten we dat het om een 12-jaar oude expressie gaat. Deze whisky is te koop voor 54 tot en met zestig euro.

Nieuwe whisky is gelanceerd

Wie graag een zoete Glenmorangie wilt behouden in de toekomst hoeft niet lang te treuren. Want de opvolger is al gelanceerd: The Nectar 16 Years. Deze drank hebben we ook al uitgebreid onder de loep genomen in onze recensie: ‘De Glenmorangie The Nectar 16 Years Old is zonder twijfel een passende opvolger van de uit de handel genomen Nectar D’Or en een uitstekende whisky om te genieten na een heerlijke avondmaal. De zoeten geuren en smaken doen ons denken aan feestdagen en kerst wanneer we ons vol storten op goed eten en lekkere desserts.’
Wil je nog een N’ectar D’or op de kop tikken, dan dan dat op diverse plaatsen, zoals bij Drankdozijn en Topdrinks.

POPULAIR NIEUWS