Deze whisky maakt de Fettercairn Warehouse Collection af

Nieuws
woensdag, 05 april 2023 om 17:00
fettercairn
De Fettercairn distilleerderij heeft haar Warehouse Collection afgemaakt met de laatste whisky in de reeks. Er waren al vier releases in de serie en deze vijfde, met de naam Warehouse 14, maakt de reeks af.
Voor deze laatste release in de whiskyreeks zijn drie verschillende biervaten gebruikt: stout, dark ale en pale ale. De single malt is een limited edition die gerijpt heeft in first-fill en second-fill ex-Bourbon vaten. Daarna is deze gebotteld op 51,2 procent alcohol. Warehouse 14 belooft daarmee een compleet nieuwe smaak te bieden als aanvulling op de overige vier whisky’s.
Gregg Glass, meesterdistilleerder bij Fettercairn, vertelt er het volgende over: ‘Met de release van Warehouse 14 wilden we een nieuwe expressie van onze huisstijl creëren, voortbouwend op de invloed van ex-Bourbon vaten, die zeer goed werken met onze kenmerkende tropische noten, terwijl we de unieke invloed van vaten afkomstig van lokale ambachtelijke bierproducenten verkennen.’

Wat mag je van de laatste Warehouse Collection whisky verwachten?

Glass vertelt verder dat de Warehouse 14 whisky, net als de overige Fettercairn whisky’s, aan zijn fruitprofiel komt doordat er een koelring gebruikt is. Deze zorgt ervoor dat alleen de meest zuivere dampen opstijgen en de whisky veel meer smaak behoudt.
Warehouse 14 biedt volgens Fettercairn aroma’s van vanille en honing in de neus. De smaak is er een van 'warme, geroosterde mout, tropisch fruit met lagen crème karamel, abrikozentaart, cacao, zachte houtkruiden en een aangename nootachtige smaak'.
Fettercairn Warehouse 14 zal snel te koop zijn in een select aantal landen voor ongeveer 70 pond (omgerekend iets meer dan 80 euro). Gelukkig voor ons hoort Nederland hier ook bij. De whisky hebben wij nog niet in de schappen gespot, maar de kans is groot dat deze bij onder andere Monk whisky in Groningen te koop zal zijn en online via onder andere Topdrinks.nl.
Daar liggen namelijk ook Fettercairn Warehouse 2 Batch 002 en Batch 003 in de schappen en dat zijn enkele van de voorgaande releases in deze serie.