Deze whiskycursus kun je thuis doen en je ontvangt nog een diploma ook

Nieuws
vrijdag, 19 januari 2024 om 7:00
studeren
Wil jij straks met een stoer diploma op zak lopen? Dan kun je, zoals sommigen wel weten, gecertificeerd whisky ambassadeur worden. Om dit te worden volg je een opleiding en het goede nieuws is dat deze ook in de avond wordt aangeboden.
Tijdens een cursus, The Whisky Ambassador, leer je wat Schotse whisky is en leer je meer over whisky qua kennis, maar ook ruiken en proeven. Op de officiële website staat het volgende: ‘De cursus is gericht op mensen die beroepsmatig met whisky te maken hebben, maar als liefhebber ben je uiteraard ook welkom.’
Deze cursus vindt meestal overdag plaats, maar Bob Wenting geeft in het eerste kwartaal en derde kwartaal de cursus ook een keer in de avond. De ideale kans dus voor jou om hier ook bij te zijn en het vindt online plaats.

Wanneer vindt de cursus plaats?

Dit gebeurt in twee avondsessies:
  • 15 en 16 maart
  • Op 27 en 28 september
Op vrijdag begint de cursus om zeven uur ’s avonds en op zaterdag om zes uur ’s avonds.De kosten voor de cursus bedragen 279 euro en je krijgt als je geslaagd bent een certificaat, geheel in het Verenigd Koninkrijk geregistreerd bij de BIIAB.

Examengarantie

Het examen bestaat uit twee onderdelen, een stuk theorie en praktijk. Het theoriegedeelte bestaat uit 30 meerkeuzevragen waarvan je er 21 goed moet hebben. Het praktijkgedeelte bestaat eruit dat je vier whisky’s blind moet proeven en daar twee van moet herkennen. Wie weet, herken je straks blind een Lagavulin.
Geen stress. Want zo meldt de website: ‘Als je niet slaagt is er niets aan de hand. We bieden je een examengarantie! Dat betekent dat je het zo vaak mag overdoen als nodig is, zonder extra kosten.’
Dus wat let je ook om zo’n tof whiskydiploma te halen? Bezoek de officiële website om alle data te vinden. De cursus wordt ook op andere momenten klassikaal aangeboden.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS