Nieuwe Yellow Spot whiskey exclusief bij The Whisky Exchange

Nieuws
donderdag, 18 januari 2024 om 17:00
yellow spot 1999
Midleton Distillery, de Irish Distillers distilleerderij in Cork, heeft een nieuwe whiskey gebotteld. Het gaat om een Yellow Spot expressie die gelimiteerd in zijn oplage is en nog uit de vorige eeuw komt.
De uitgebrachte Yellow Spot whiskey komt namelijk uit 1999. De spirit voor de whiskey is in dat jaar drie keer gedistilleerd om daarna een dubbele rijping te ondergaan. De eerst rijping gebeurde in ex-bourbonvaten en de tweede rijping in een ex-malaga vat.
De invloed van dit laatste vat heeft ervoor gezorgd dat de vloeistof mooi rond van smaak is, volgens de omschrijving van de expressie.

Wat is de Yellow Spot 1999 whiskey?

De nieuwe Yellow Spot 1999 whiskey is gebotteld op 57,5 procent alcohol by volume (ABV). De tasting notes van de Yellow Spot 1999 whiskey zijn als volgt:
Neus: Vanille toffee en sinaasappelschil in de neus.
Smaak: Bruine suiker met kruiden.
Afdronk: Gekruide en gebakken appels en fruitttaart.
Midleton Distillers heeft de fles van deze limited edition whiskey redelijk neutraal gehouden. Naast het witte standaard label is er plek voor een extra goudkleurig label. Daarop is te vinden welke van de 564 flessen het betreft. Daarnaast vind je de leeftijd van de whiskey en wat overige informatie over de expressie op het label terug.
De whiskey wordt in een luxe houten kist geleverd die speciaal voor de expressie gemaakt is. Ook daarop is het witte label en het goudkleurige extra label terug te vinden.
De Yellow Spot Irish whiskey is exclusief te koop bij The Whisky Exchange. Per fles betaal je 525 pond. Omgerekend is dat iets meer dan 610 euro. Houd wel rekening met de verzendkosten en de douanekosten voor het importeren van de fles. De whiskey wordt namelijk vanuit het Verenigd Koninkrijk verzonden.
Foto: The Whisky Exchange

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties