Deze whiskydrinker krijgt toch écht een boete na ongeloofwaardig verhaal

Nieuws
zondag, 28 april 2024 om 12:00
glas kapot
Wat doe je als een kapotte band krijgt, de politie in je nek hijgt en je weet dat je (te veel) whisky gedronken hebt? Een Belg leek het verstandig om te liegen en een bullshit verhaal op te hangen, maar daar trapt de rechter niet in.
Een Belg beweerde dat hij na zijn crash een fles whisky had gedronken. De vraag was: was dit waar? Het was lastig omdat tests uitwezen dat hij alcohol had gedronken, maar dronkenschap niet kon worden aangetoond. En dus was de vraag: had de man in kwestie vóór of na de crash gedronken?
De rechter gaat in ieder geval niet mee in het verhaal en geeft de man in kwestie een boete van 800 euro en een rijverbod van een maand. Het zal ongetwijfeld niet hebben geholpen dat hij met een illegaal paspoort reed.

Whisky voor of na de crash?

De advocaat van de man beweerde eerder dat de man in kwestie toch echt de whisky na de crash had gedronken:
‘Alhoewel de agenten de indruk hadden dat hij dronken was, wezen de testen dat niet helemaal uit. Na het ongeval zette hij zich op de pechstrook, belde de pechdienst en dronk een halve fles whisky uit. Hij had dus niet met de auto gereden na het drinken van die whisky.’
Inmiddels is het een kwestie van: maak dat de kat wijs.

Deze man kreeg wél gelijk van de rechter

Eerder deze week kwam ook een andere uitspraak van een rechter, die wél positief uitpakte voor een bestuurder. Een man uit Brugge tesste meerdere keren op een positieve alcoholuitslag, terwijl hij helemaal niet gedronken had. De rechter heeft de man inmiddels in het gelijk gesteld.
Wat blijkt? Hij lijdt aan een ziekte, het auto-brouwerij-syndroom. We stelden jullie in een poll de vraag of iemand bij zo’n ziekte nog wel auto mag rijden. De meesten van jullie reageerden met ‘ja’.

POPULAIR NIEUWS