Bunnahabhain onthult derde single malt voor Fèis Ìle 2024

Nieuws
zondag, 28 april 2024 om 8:00
bunnahabhain 19yo moire madeira cask single malt whisky
Het Fèis Ìle 2024 festival staat voor de deur en verschillende distilleerderijen hebben hun speciale whisky’s voor het feest al aangekondigd. De Bunnahabhain Distillery is een van die stokerijen. Alleen de Islay distilleerderij doet nog een schepje bovenop de aangekondigde whisky’s. Er is namelijk nog een single malt onthuld die een ongebruikelijk smaakprofiel voor de distilleerderij heeft.
Bunnahabhain heeft pas geleden twee Fèis Ìle 2024 bottelingen bekendgemaakt, maar verrast whiskyliefhebbers met een derde fles die tussen de eerste twee expressies in valt qua leeftijd. Het gaat om de gelimiteerde Bunnahabhain 19 Year Old Moine Madeira Cask Finish single malt whisky.
Zoals de naam al verraadt, is de whisky het resultaat van spirit die 19 jaar heeft mogen rijpen. De naam Mòine komt vanuit het Gaelic en betekent turf. Het is dan ook een geturfde whisky, wat ongebruikelijk is voor Bunnahabhain.

Wat is de Bunnahabhain 19 Year Old Mòine Madeira Cask Finish whisky?

De whisky is gestookt in 2004 en heeft eerst gerijpt in ex-bourbon vaten. Daarna is de drank in 2016 overgegaan in Madeira hogsheads om in Warehouse 8 van de Bunnahabhain Distillery verder te rijpen. Juliann Fernandez, meesterblender bij Bunnahanhain Distillery heeft de drank daarna op 51,2 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld.
Dit zijn de tasting notes van de Bunnahbhain 23 Year Old Triple Sherry Wood Finish whisky:
Neus: Gestoofd fruit, gesuikerde sinaasappelschil, gevolgd door zoete karamel, hazelnoot, zwarte peper en een vleugje rook.
Smaak: Walnootolie, steenvruchten, geroosterde mout, houtkruiden en zoete turf.
Afdronk: Aanhoudend met zoete tonen van nootmuskaat en zeezout.
De goudkleurige drank verschijnt in een oplage van 811 flessen die alleen te koop zijn bij de distilleerderij en via de website. De prijs van een fles is 200,65 pond, omgerekend 234,12 euro.
De andere twee Fèis Ìle 2024 whisky’s van Bunnahabhain zijn de 14 Year Old Fèis Ìle 2024 edition en de 23 Year Old whisky die Voor meer informatie over de eerder aangekondigde expressies voor Fèis Ìle 2024, kun je terecht bij dit nieuwsbericht.

POPULAIR NIEUWS