Deze whisky's uit Australië komen ook naar Nederland

Nieuws
donderdag, 18 juli 2024 om 16:00
hellyers road whisky 1
Het Tasmaanse whiskymerk Hellyers Road heeft een compleet nieuw kernassortiment gekregen. De drie nieuwe single malt whisky’s staan in het teken van drie Tasmaanse elementen en komen ook in de Nederlandse schappen terecht.
Het gaat om de Aurora Australis, Double Cask en de The Journeyman whisky. Deze drie single malts zullen de vijf verouderde flessen met Tasmaanse whisky de komende tijd gaan vervangen. Dat betekent dat de onderstaande whisky’s binnenkort niet meer te koop zijn.
  • Hellyers Road American Oak Single Cask 14 Years Old 2007
  • Hellyers Road American Oak Single Cask 19 Years 2003 Old 
  • Hellyers Road Peated Single Cask 18 Years Old 2004 
  • Hellyers Road Peated Single Cask 18 Years Old 2005 
  • Hellyers Road Twin Oak

Wat zijn de nieuwe Hellyers Road single malt whisky’s?

Zoals ook met de oude single malts het geval was, zijn de distillatie en de rijping van de nieuwe expressies afgestemd op het warmere Tasmaanse klimaat. Hieronder staan de expressies op een rij.
Hellyers Road Aurora Australis
De eerste expressie in het nieuwe kernassortiment is vernoemd naar de Australische variant van het noorderlicht, de Aurora Australis. De whisky heeft gerijpt in ex-bourbonvaten van Amerikaans eikenhout en is op 40 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld.
Dat levert de onderstaande tasting notes op bij de Hellyers Road Aurora Australis:
  • Neus: Vers weidegras en tropische zoete tonen van meloen en rozijnen gevolgd door hints van limoenmarmelade en eikenhout. 
  • Smaak: Subtiele tonen van butterscotch en zandkoekjes aangevuld met verwarmende aardse en houtachtige ondertonen.
  • Afdronk: Zacht en soepel met koekjesachtige nuances en op de achtergrond smeulende sintels.
Hellyers Road Double Cask
Zoals de naam al doet vermoeden is deze Tasmaanse single malt whisky het resultaat van een dubbele rijping. De spirit voor Hellyers Road Double Cask heeft eerst vijf jaar mogen rijpen in Amerikaanse ex-bourbon vaten, waarna de drank over is gegaan in Franse eikenhouten wijnvaten.
Daarna is de whisky gebotteld op 46,2 procent alcohol by volume (ABV). De tasting notes van de Hellyers Road Double Cask zijn als volgt:
  • Neus: Fruit met sinaasappels en blauwe bessen gevolgd door een vleugje zoete honing en witte specerijen. 
  • Smaak: Gekonfijte sinaasappels en kersen aangevuld met gestoofde rozijnen kruidnagel, kaneel en gember.
  • Afdronk: Lang en zacht met wilde bessen en kruidnagel.
Hellyers Road The Journeyman
De derde en laatste expressie die Hellyers Road in het nieuwe kernassortiment opgenomen heeft is een eerbetoon aan de reizende vaklui uit de middeleeuwen. De single malt is de oudste van de drie met een totale rijpingsduur van 17 jaar.
Eerst is de drank twaalf jaar in ex-bourbonvaten gegaan, waar nog een extra rijping van vijf jaar in ex-portvaten aan toegevoegd is. De Hellyers Road The Journeyman is vervolgens gebotteld op 46,2 procent alcohol by volume en heeft de volgende proefnotities gekregen:
  • Neus: Groene theebladeren en honingzoete zwarte thee met een vleugje oranjebloesem. 
  • Smaak: Delicaat en complex, marmelade, aangebraden winterbessen, citrus en honing.
  • Afdronk: Soepel en lang met aanhoudende een vleugje nootmuskaat en honing.
De nieuwe Hellyers Road single malt whisky’s verschijnen binnenkort in de schappen, ook in Nederland. Waar de expressies precies in de schappen terecht komen en wat de exacte verkoopprijs per fles wordt, is nog niet bekendgemaakt.
Whiskey glazen set van 6 - diamantvormig - water sap tumbler - gekanteld scotch glas - 300 ml whisky glas - modern look glaswerk - bourbon rum bar tumbler Image
Whiskey glazen set van 6 - diamantvormig - water sap tumbler - gekanteld scotch glas - 300 ml whisky glas - modern look glaswerk - bourbon rum bar tumbler
EUR88.99
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: De Monnik Dranken

POPULAIR NIEUWS