Scotch Malt Whisky Society kondigt nieuwe whisky aan (en is meteen uitverkocht)

Nieuws
maandag, 17 juni 2024 om 7:00
mango in the dojo whisky
Scotch Malt Whisky Society kondigt de lancering aan van een nieuwe whisky genaamd ‘Mango in the Dojo’. Deze limited edition botteling verkoopt  als warme broodjes, zo blijkt. 
‘Mango in the Dojo’ is een whisky die fruitige tonen combineert met subtiele rokerigheid. Mango's spelen de hoofdrol, met een lichte toets van turfrook die een extra dimensie toevoegt zonder de fruitigheid te overstemmen.

Hoe smaakt de Mango in the Dojo whisky?

Bij het proeven van ‘Mango in the Dojo’ zijn enkele impressies opgemerkt:
  • Neus: Aromatische tonen van sauna's, toffee-appels, venkelzaad, geflambeerde bananen en mango's in karamelsaus.
  • Smaak: Frisse muntaccenten naast het volle karakter van cream sherry, geserveerd in traditionele Japanse theekopjes.
  • Afdronk: Verfrissend met hints van groene appels, conferenceperen, perziken en sappige rode bessen. Ondertoon van moutbrood, tarte tatin, butterscotch popcorn en tabak.
Mango in the Dojo heeft een alcoholpercentrage van 57,7 procent en heeft 5 jaar gerijpt in een first fill sherry hogshead, wat resulteert in een profiel van Deep Rich & Dried Fruits. Momenteel is deze exclusieve Japanse whisky uitverkocht. De fles werd te koop aangeboden voor 145 euro.

Wat is Scotch Malt Whisky Society?

De Scotch Malt Whisky Society (SMWS), opgericht in 1983 door Pip Hills, koestert niet alleen de unieke smaakprofielen van whisky, maar heeft ook een diepgewortelde passie voor het ontdekken en delen van deze dranken in hun meest pure vorm. Met locaties verspreid over de wereld, van hun historische thuisbasis in The Vaults in Leith tot Members' Rooms in bruisende steden zoals Edinburgh, Londen en Glasgow, biedt de Society een wereldwijde gemeenschap van whisky-liefhebbers een warme en gastvrije omgeving.
Ze hebben een internationaal netwerk opgebouwd met samenwerkingen in landen als Australië, België, Canada, China, Denemarken, Duitsland, India, Japan, Nederland, Nieuw-Zeeland, Polen, Taiwan, Thailand, en de Verenigde Staten.

POPULAIR NIEUWS