Dieven gaan er op hoge snelheid met duizenden euro’s whisky vandoor

Nieuws
door Monkey
maandag, 26 februari 2024 om 8:00
polizei
In Zwitserland was het even spannend op de snelweg. Daar speelde namelijk iets af wat zomaar uit een film zou kunnen komen. De Zwitserse politie heeft ruim een uur lang op hoge snelheid een wagen achterna gezeten. Aan boord van de vluchtauto: vier whiskydieven en ongeveer 35.000 euro aan whisky. Zo meldt Whisky Experts.
Even daarvoor, rond 5 uur in de ochtend, ging het alarm van de slijterij House of Single Malts in St. Gallen af, waarna de politie melding kreeg. Het bleek dat er ingebroken was bij de winkel, maar de daders waren al gevlogen.

Wilde achtervolging

De politie startte een zoektocht naar mogelijke daders in de omgeving. Daarbij is al snel een verdacht voertuig opgedoken, dat er vandoor ging toen de politie deze staande wilde houden. De politie heeft de vluchtende Peugeot vervolgens ruim een uur achterna gezeten en met resultaat. Uiteindelijk is het gelukt om het voertuig tot stilstand te brengen en klem te rijden. Verschillende politievoertuigen hebben hierbij schade opgelopen.
In de auto zaten vier Roemeense mannen, waarvan er twee direct aangehouden zijn en twee anderen na een korte achtervolging te voet tot stilstand zijn gebracht. Tijdens deze laatste achtervolging is ook een agent gewond geraakt. Hij heeft zelf hulp voor zijn lichte verwondingen gezocht.

Ruim 35.000 euro aan whisky buitgemaakt

In de vluchtauto was ook de buit nog aanwezig die verborgen was in vuilniszakken. In totaal hebben de dieven 17 flessen whisky weten te stelen. De totale waarde van de flessen is 35.000 Zwitserse Kronen, oftewel 36.700 euro.
Wat voor whisky’s het zijn, is niet bekend. Wel is bekend dat de dieven flinke schade aan de flessen hebben aangebracht. House of Single Malts meldt dat de schade aan de flessen nog niet duidelijk is. Samen met de verzekering wordt nu bekeken wa
Wat de vier Roemeense dieven precies boven het hoofd hangt, is nog niet bekend. Hun straf zal waarschijnlijk niet mild zijn, gezien er een flinke buit, een achtervolging, schade aan politie-eigendommen en een gewonde agent in het spel zijn. Het openbaar ministerie van St. Gallen spreekt in elk geval over verschillende overtredingen van het Wetboek van Strafrecht en de Wegenverkeerswet.
Foto: Pixabay

POPULAIR NIEUWS