The Macallan komt met nieuwe whisky op de proppen

Nieuws
vrijdag, 23 februari 2024 om 8:00
the macallan home collection the spey single malt whisky
The Macallan heeft de tweede whisky in de Home Collection reeks onthuld. De nieuwe expressie is een eerbetoon aan de rivier The Spey, die door het The Macallan landgoed stroomt.
The Macallan heeft met deze tweede single malt in de collectie een nieuw aspect van het Macallan Estate uitgelicht. De eerste whisky in de Home Collection reeks, The Distillery, zette het gebouw en het gereedschap achter de whisky in het zonnetje en nu is de rivier The Spey aan de beurt.
The Spey stroomt namelijk voor een deel door het landgoed van The Macallan. Ruim 1,5 mijl van het water wordt beheerd door de distilleerderij en fungeert als waterbron voor de whisky van het merk.
De The Macallan home Collection The Spey is voorzien van een doos met daarop een kunstwerk van Michelle Lucking, een internationaal bekroonde pastelkunstenares. Zij heeft voor de koker een waterverf schilderij gemaakt die toepasselijk is voor de release.
‘Water is voor mij een constante bron van inspiratie. Ik hou ervan om het te ontdekken en om het te schilderen. Toen The Macallan me vroeg om de majestueuze rivier Spey vast te leggen en het belang voor hen, hun whisky en het landgoed, als onderdeel van de Home Collection, voelde dat als een perfecte match.’

Wat is de The Macallan Home Collection The Spey single malt whisky?

De nieuwe single malt whisky van The Macallan is gebotteld op 44,8 procent alcohol by volume (ABV). De distilleerderij heeft de tasting notes van de single malt meteen bekendgemaakt. Deze zijn als volgt:
Neus: Rijke rozijnen en sultana’s, kaneel, appel, peer, zoete eiken, stroop en vanille.
Smaak: Sultana’s, rijke butterscotch, geroosterd eikenhout, chocolade, nootmuskaat en een vleugje anijs.
Afdronk: Middellang met geroosterd eikenhout en kruiden.
Lucking heeft niet alleen de doos van de whisky van een kunstwerk voorzien. Bij de nieuwe The Macallan Home Collection whisky worden namelijk nog een aantal prints van haar werken geleverd. Het gaat om drie giclée prints die exclusief bij aankopen via The Macallan Estate en Online Boutique geleverd worden.
De whisky is tot 26 februari te koop via een inschrijving voor The Macallan Society leden. Daarna is de expressie vanaf eind deze maand te koop in Singapore, Hong Kong, Mexico en de Verenigde Staten- in de Macallan Online Boutique. Vanaf maart is de whisky beschikbaar in de The Macallan Global Travel Retail Boutiques. Bij deze versie van de whisky zitten de prints van Lucking niet. De prijs per fles is 450 pond (omgerekend 525 euro).
Foto: The Macallan.

POPULAIR NIEUWS