Loch Lomond Open Course Edition trapt golfseizoen af met unieke whisky’s

Loch Lomond Open Course Edition trapt golfseizoen af met unieke whisky’s

Loch Lomond ondersteunt al een aantal jaren de Loch Lomond Open Course golfcompetitie. Ter ere van de aftrap van het 151ste Open golfseizoen in Royal Liverpool onthult de distilleerder nu niet één, maar twee speciale whisky’s.

In juli van dit jaar wordt het eerste balletje over de green geslagen in de 151ste The Open golftoernooi in Royal Liverpool. Loch Lomond is al sinds 2018 sponsor van het toernooi en heeft nu iets tofs gedaan om het nieuwe toernooi te eren. Loch Lomond Open Special Edition en Loch Lomond Open Course Collection, twee bijzondere en zeer gelimiteerde whisky’s, zijn namelijk uitgebracht om het toernooi te vieren.

Michael Henry, meesterdistilleerder bij Loch Lomond Whiskies meldt dat hij ontzettend trots is om deel uit te mogen maken van het kampioenschap als sponsor van het evenement. Het is volgens hem ‘een van de meest prestigieuze evenementen in de golfwereld’. Loch Lomond erkent dit met maar liefst twee ontzettend gelimiteerde en bijzondere whisky’s.

Wat zijn de bijzondere The Open 2023 whisky’s van Loch Lomond?

De eerste whisky die ter ere van het toernooi uitkomt, is Loch Lomond Special Edition. Deze limited edition is gedistilleerd in samenwerking met Colin Montgomerie, de golfambassadeur van Loch Lomond Whiskies. De whisky heeft 22 jaar gerijpt in Amerikaanse eiken vaten en heeft daarna nog een finish gekregen in Rioja Alta Reserva vaten.

Het levert een drank op met tonen van rode bessen, boomgaardfruit en romige vanille. De afdronk is er een van zachte rook en pure chocolade. De whisky moet straks wereldwijd te koop zijn en een fles kost je ongeveer 55 euro. Er is ook een cadeauset te koop met een gegraveerd glas voor ongeveer een tientje meer.

De Loch Lomond Open Course Collection Royal Liverpool is whisky met een alcoholpercentage 48,2 procent. Deze whisky is aan de oevers van Loch Lomond gestookt en heeft 22 jaar oude single malt whisky die in 2000 is gedistilleerd aan de oevers van Loch Lomond.

Deze single malt heeft tonen van tropisch fruit, ananas, mango, grapefruit en vanille. Dit wordt bijgestaan door wat gember en kaneel en een hint van geroosterd eikenhout. Het alcoholpercentage van de whisky is 46 procent. Om een fles te bemachtigen moet je iets beter je best doen, want er zijn straks slechts 4500 flessen te koop. Je betaalt er per fles bijna 300 euro voor via de website van Loch Lomond.

Beeld: Loch Lomond

Lees meer over:
Limited Edition

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties