Loch Lomond Group lanceert nieuw whiskymerk Noble Rebel dat smaakcreatie nastreeft

Nieuws
zondag, 19 februari 2023 om 13:00
barrels
Loch Lomond Group heeft de lancering aangekondigd van Noble Rebel - een nieuwe blended malt Scotch whiskymerk dat volgens hen, op creatieve wijze grenzen verlegt bij het nastreven van smaakcreatie. Uit een recent onderzoek blijkt dat 34% van 18 tot 24 jarige en ook 34 tot 54 jarige voor een meer gearomatiseerde whisky kiest met smaken zoals honing en karamel. Loch Lomond Group speelt met Noble Rebel hier goed op in.
Om de gewenste smaak te bereiken zijn distilleerders gedwongen om te werken met gisten en vaten want de ‘Scotch Whisky Association’ staat niet toe dat er smaakstoffen worden toegevoegd.
Noble Rebel wordt beschikbaar in drie varianten: Orchard Outburst, Smoke Symphony en Hazelnut Harmony. Alle whisky’s zijn gedistilleerd, gerijpt en gemengd door Master Blender Michael Henry. Voor zijn blend heeft hij gebruik gemaakt van whisky’s die afkomstig zijn van Loch Lomond en Glen Scotia distilleerderijen, samen met whisky’s van andere niet nader genoemde vertrouwde partners. Over de lancering van Noble Rebel zegt master blender Henry het volgende:
'Noble Rebel is een opwindende nieuwe toevoeging aan het groeiende Loch Lomond Group portfolio. De kern van elke uitdrukking is onze gedeelde passie voor het mengen van fijne samengestelde malt whisky’s tot een product van schoonheid. Onze ‘drams’ brengen nieuwe ideeën naar oude gewoonten en diepgewortelde tradities en zijn moderne meesterwerken die nieuwkomers met open armen verwelkomen en oude vrienden verrukken.’
Loch Lomond geeft ons alvast de smaakprofielen van deze nieuwkomers.

Noble Rebel Orchard Outburst

Gerijpt in ex-bourbonvaten heeft Orchard Outburst smaaktonen van knapperig, rijp boomgaardfruit met zoute tonen, wat resulteert in hints van pittige citroen en limoen. Deze ‘malt’ bevat whisky gedistilleerd met Chardonnay-wijngist, een ongewoon ingrediënt bij whiskydistillatie dat helpt om fruit- en citrusaroma's in de uiteindelijke blend te versterken.

Noble Rebel Smoke Symphony

Smoke Symphony, hoe anders, is een rokerige whisky met hints van turfrook. Deze rook wordt aangevuld met een subtiele scherpte van bessen. De Smoke Symphony is gefinisht in Rioja-wijnvaten en brengt tonen van rook, kruiden en donkere bessen over.

Nobel Rebel Hazelnut Harmony

Hazelnut Harmony vermengt noten met een vleugje zoete honingraat, peer en eik. Als aanvulling op het drietal wordt Hazelnut Harmony gefinisht in vaten van geroosterd Amerikaans eikenhout. Dit zorgt voor een wat zoete smaak van honing, vanille en hazelnoot.
Alle edities van deze whisky hebben een alcoholpercentage van 46% , zijn van natuurlijke kleur en zijn niet gekoeld en gefiltered (non-cill filtered) alvorens gebotteld.
De whisky is sinds 16 februari te bestellen op de site van Noble Rebel voor een prijs van £40,-
Wist je dat we ook toffe prijzenvragen hebben?

POPULAIR NIEUWS