Dit is hoe Denzel Washington over whisky zingt en drinkt

Nieuws
woensdag, 11 oktober 2023 om 16:00
the equalizer 3
Denzel Washington schittert momenteel in de bioscoop in The Equalizer 3, waarin hij in de rol kruipt van Robert McCall. Een man die in opdracht van de overheid moordt, maar eigenlijk met pensioen wil op Sicilië. De film heeft een scène met whisky, terwijl Washington zingt.
De rol voor de godendrank is minimaal en voor maar een paar seconden. Het is wijn die de hoofdrol vertolkt in deze actiefilm. Want er blijkt van alles niet pluis te zijn op een wijngaard in Sicilië en dat is precies waar de film mee opent. Heel wat kogels vliegen in het rond op die zogenaamd idyllische wijngaard.

Godendrank op belangrijkste moment 

Wat er precies aan de hand is, ontdek je als je de film gaat kijken. Maar waar je eigenlijk de hele film wijn ziet, is dat in één van de laatste scènes ineens verrassend whisky.
In The Equalizer is McCall altijd mensen aan het uitschakelen om het netjes te verwoorden. En als hij zich opmaakt voor de belangrijkste moord in deze derde film, zit hij eerst aan een tafeltje. Voor zijn neus staat een glas godendrank en een karaf, waar duidelijk op ingezoomd wordt.
En dan begint hij te zingen:
Het was het bloed voor mij. Ooit doolde ik rond...
Wat de rol van de godendrank tijdens deze scene is, is niet helemaal duidelijk. En het komt ook maar voorbij in een split second, dezelfde snelheid als waarmee McCall zijn vijanden uitschakelt.

Meer whisky in films en series

Het gebeurt regelmatig dat whisky voorkomt in films en series, vaak subtiel zoals hier, maar soms ook ontzettend vaak. Sommige personages houden (iets) te veel van het drankje, waardoor het steeds terugkeert, zoals in de bioscoopfilm After Everything. Harrison Fords personage in de laatste Indiana Jones film heeft hetzelfde.
En dan zijn er nog films waarbij het écht per se om de whisky gaat, zoals in de film The Angel’s Share. Een tip om te zien als je van whisky houdt.
Foto: Filmdepot - Stefano Montesi /Sony Pictures Entertainment 2023

POPULAIR NIEUWS