Macallan voegt derde editie toe aan Harmony Collection

Nieuws
door Monkey
woensdag, 11 oktober 2023 om 17:00
macallan green meadow
The Macallan heeft vanaf vandaag een link met de The Beatles. Er is namelijk een samenwerking aangegaan met de dochters van Paul McCartney, een van de bandleden van de legendarische band. Samen hebben de McCartneys en het whiskymerk een nieuwe set whisky’s in de Harmony Collection gelanceerd.
Het gaat om twee nieuwe expressies die samen de derde editie van de Harmony Collection vormen. Beide dranken zijn gemaakt door Steven Bremner, de whiskymaker van The Macallan. De inspiratie voor de whisky’s komt uit de natuur en de herinneringen die de McCartneys hebben aan het Schotse platteland.
De namen van de drams zijn respectievelijk Amber Meadow en Green Meadow en hoewel er voor beide whisky’s een combinatie van sherry seasoned eikenhouten vaten en bourbon vaten gebruikt is, zijn er flink wat verschillen.

Wat zijn de nieuwe The Macallan Harmony Collection whisky’s?

Zo is Amber Meadow gebotteld op 44,2 procent alcohol by volume (ABV). Voor Green Meadow is dat 40,2 ABV. Ook qua smaak is er variatie tussen de twee flessen. Amber Madow heeft aroma’s van sinaasappel en citroen met noten van eikenhout en meloen, terwijl Green Meadow meer bloemig overkomt met tasting notes van citrus, sleutelbloem, vanille en amandel.
Mary McCartney heeft speciaal voor de verpakking van beide flessen foto’s geschoten van het The Macallan landgoed. Verder hebben de dochters van Paul McCartney een speciale lifestylecollectie gelanceerd rondom The Macallan Harmony Collection. Deze bestaat uit in totaal elf stukken waaronder gekleurd glaswerk en een keramische flacon die de zussen ontworpen hebben. De collectie gaat over de toonbank voor 10.000 pond (omgerekend iets meer dan 11.500 euro).
De nieuwe Harmony Collection whisky’s zijn inmiddels te koop bij Harrods, Selfridges en via The Whisky Exchange. De verkoopprijs is 160 pond (omgerekend 185,50 euro). Of en wanneer de whisky’s naar Nederland komen, is niet bekendgemaakt.

POPULAIR NIEUWS