Dit whiskymerk gaat binnenkort door zonder zijn oprichter

Nieuws
zondag, 03 maart 2024 om 14:00
peugeot whiskyglas les impitoyables
John Glaser, de oprichter van Compass Box, vertrekt bij het bedrijf. Hij laat na 23 jaar het Schotse whiskymerk achter zich om zich op zijn verdere carrière te richten. Zo meldt The Spirit Business.
Glaser heeft zijn vertrek op 29 februari aangekondigd, maar blijft nog tot even aan boord van Compass Box. In mei vertrekt hij definitief, al blijft hij betrokken bij het Schotse blendinghuis als aandeelhouder.
‘Het was geen gemakkelijke beslissing, maar ik ben ervan overtuigd dat dit het juiste moment is om de teugels door te geven aan het nieuwe management en nieuwe stappen te zetten in mijn carrière. Nu ik aan dit nieuwe hoofdstuk begin, weet dan dat mijn liefde voor het merk Compass Box verder gaat dan de rede. Ik zal Compass Box blijven verdedigen en steunen als een toegewijde fan, belangenbehartiger en aandeelhouder. Ik heb er vertrouwen in dat het merk zal blijven bloeien en evolueren.'
Na 23 jaar besluit hij uiteindelijk om niet alleen Compass Box, maar ook de industrie achter zich te laten. Wat Glaser precies gaat doen, is niet bekendgemaakt.

Glaser betekende veel voor Compass Box en de whisky-industrie

Het bedrijf, is al twee jaar voor een groot deel in handen van Caelum Capital, een bedrijf dat in dranken investeert. Met de komst van Caelum Capital is Maurice Doyle bij het bedrijf in dienst gekomen als CEO. Hij spreekt zijn waardering voor Glaser uit. Hij vertelt dat de visie, creativiteit en de toewijding van de oprichter het merk hebben gemaakt tot wat het nu is. Ook Dr. Alan Rutherford, voorzitter van Compass Box, dankt Glaser voor zijn ‘toewijding en voorbeeldige leiderschap’.
Glaser richtte Compass Box in 2000 op. Hij zette zich daarbij in voor transparantie in Schotse whisky en besloot de industrie opnieuw uit te vinden met zijn merk.
Nog niet lang geleden maakte Compass Box bekend dat de Hedonism expressie voortaan in een ander jasje terugkeert. De whisky wordt namelijk een jaarlijks terugkerende expressie. Het merk gaat hiervoor elk jaar met een andere artiest samenwerken.

POPULAIR NIEUWS