Compass Box Hedonism keert terug met nieuw concept

Nieuws
dinsdag, 06 februari 2024 om 11:00
compass box hedonism
In 2000 bracht Compass Box voor het eerst een botteling uit als whiskymaker. De inaugurele whisky van het merk kreeg de naam Hedonism. De blended grain expressie heeft inmiddels meerdere batches gekregen, maar keert nu terug als een heel nieuw concept.
Compass Box wil namelijk elk jaar een nieuwe Hedonism whisky uitbrengen. De whisky zal dan elk jaar gelimiteerd beschikbaar komen met een heel nieuw etiket en een andere samenstelling. Elk jaar zal de whiskymaker daarvoor een nieuwe samenwerking met een vrouwelijke kunstenares opzetten.

Wat wordt de Compass Box Hedonism whisky 2024?

Het eerste etiket is al onthuld. Compass Box heeft hiervoor een samenwerking met Stephanie Rew, een artiest uit Edinburgh, gestart. Zij is aan de slag gegaan met een eeuwenoude techniek: watervergulding. Hierbij worden losse vellen bladgoud op een voorwerp aangebracht. In dit geval gaat het om het label van de nieuwe Hedonism whisky.
Rew heeft een klassieke afbeelding van een dame gekozen en haar een soort hoofddeksel gegeven die helemaal van goud gemaakt is. Het geheel doet daardoor denken aan een tafereel uit de Renaissance
De exacte tasting notes van de nieuwe Compass Box Hedonism 2024 zijn nog niet bekendgemaakt, maar Compass Box verklapt alvast dat er tonen van gezouten karamel, gekruide honing en een citrusfinish te vinden zullen zijn. Zoals altijd bij Hedonism worden er oude grain whisky’s gebruik bij deze nieuwe expressie.
De expressie wordt op 43 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld.
Op 22 februari verschijnt Hedonism 2024. De release van de whisky valt samen met ‘Hedonism: From Grain to Gold’, een documentaire over het proces achter de vloeistof en het label. De adviesverkoopprijs en de precieze oplage van de whisky, zijn nog niet onthuld.
Compass Box zal naar verwachting alle informatie over de expressie beschikbaar maken in aanloop naar de release van de fles.
Foto: Compass Box

POPULAIR NIEUWS