Ooit gehoord van het whiskyglas ‘Peugeot Whiskyset 'Les Impitoyables’?

Nieuws
zondag, 03 maart 2024 om 12:00
peugeot whiskyset les impitoyables
Whiskyglazen zijn net als whisky’s zelf: je hebt ze in allerlei soorten en maten. Heb jij ooit gehoord van het glas Peugeot Whiskyset ‘Les Impitoyables’? En nee, denk maar niet dat je een auto in huis haalt, ook al is het glas flink prijzig.
Het glas is onderdeel van de zogeheten set ‘Set de Degustation’. Dit zijn glazen die speciaal ontwikkeld zijn voor spirits als whisky, maar ook cognac en armagnac om de smaken optimaal tot hun recht te laten komen.

Uitstulpsel speciaal bedoeld voor geuren

Wie de foto’s ziet, ziet dat er een inkeping in het glas zit. Dit is speciaal bedoeld om whisky en andere dranken je tot een nieuw niveau te laten brengen. Op bol staat de volgende omschrijving:
‘Dankzij de speciale vorm en de ruime diameter van het glas komen zelfs de meest subtiele geuren en smaken tot uiting, terwijl sterke, agressieve alcoholgeuren juist worden verzacht. De ideale vulhoogte is die waarbij het centrale uitstulpsel niet onder komt te staan. Dankzij dit uitstulpsel komen geuren snel tot hun recht.’
'Les Impitoyables’ is Frans en betekent ‘de genadeloze’. Een glas is zoals gezegd niet goedkoop. Je betaalt namelijk meer dan veertig euro. Normaal gesproken betaal je bij bol 47,90 voor zo’n glas. Dat is nu 43,98 euro. Daarvoor heb je welgeteld één glas.
Als je dus een set zou willen maken van bijvoorbeeld zes glazen, ben je bijna 300 euro kwijt. Bij Cookinglife, waar bol ze ook vandaan heeft, betaal je 37,99 euro per glas. Ze zijn ook bij de Bijenkort te koop. Er wordt een metalen standaard bijgeleverd dat dient als koelelement.

Zelf afwassen

Het glas mag er weliswaar elegant uitzien en zorgen dat de smaak van whisky ten goede komt, er moet wel rekening gehouden worden met één nadeel: het glas is niet vaatwasser bestendig.

POPULAIR NIEUWS