Dit zijn de eerste cask strength whisky's van Glasgow 1770

Nieuws
zondag, 29 oktober 2023 om 9:00
glasgow 1770 cask strength
De Glasgow 1770 whisky’s worden over het algemeen uitgebracht op 46 procent alcohol by volume (ABV), maar dat is nu even anders. Het whiskymerk heeft namelijk twee whisky’s op vatsterkte uitgebracht. Het gaat om een hele nieuwe serie.
De releases, Glasgow 1770 Peated Cask Strength Batch 01 en Glasgow 1770 The Original Cask Strength Batch 01,zijn speciaal geselecteerd uit om de serie af te trappen. Mike Hayward, mede-oprichter van Glasgow Distillery, vertelt dat hij klanten de kans wilde geven om twee versterkte versies van de kenmerkende whiskystijlen van de stokerij te proeven. Op die manier zouden mensen inzicht krijgen in wat het team dagelijks proeft.

Wat zijn Glasgow 1770 The Original Cask Strength en Peated Cask Strength?

De medeoprichter van de distilleerderij vertelt verder over de twee expressies, waarbij speciaal gekeken is naar de beste vaten voor de vatsterkte flessen. Er zijn in totaal drie vaten uitgekozen van The Original Glasgow 1770 whisky en drie van de Peated whisky. Deze vaten vertegenwoordigen volgens Mike Hayward, medeoprichter van The Glasgow Distillery, het vlaggenschip en zijn geturfde wederhelft het allerbeste en dus is het team hiermee aan de slag gegaan. De drie vaten zijn samengevoegd om uiteindelijk Batch 01 te maken.
Glasgow 1770 The Original Cask Strength Batch 01 heeft een ABV van 61,3 procent. Hayward omschrijf de smaak van de expressie als een drank die ‘prominente tonen van pittige Sevilla sinaasappelmarmelade heeft met gedroogde abrikoos, toffee appel, gepocheerde peer, geroosterde ananas en rijk donker fruit en weelderige vanille als finish.‘ Er zijn slechts 750 flessen van Glasgow 1770 The Original Cask Strength Batch 1 verkrijgbaar.
De Glasgow 1770 Peated Cask Strength Batch 01 whisky is gebotteld op 60,8 procent ABV en zijn er 1.000 beschikbaar. De tasting notes van deze drank worden door Hayward omschreven als rijke barbecuesaus, tabaksbladeren en weelderig gerookte ham in combinatie met pruimen, gedroogde abrikozen en sinaasappelschil.
Beide expressies zijn nu te koop via de website van The Glasgow Distillery. De prijs is respectievelijk 64 pond (omgerekend 73 euro) voor The Original Cask Strength en 66 pond (omgerekend 65 euro). De whisky’s komen nog internationaal uit, maar of ze in Nederlandse schappen terecht komen is niet bekend.
Foto: Glasgow Distillery.

POPULAIR NIEUWS