Douglas Laing onthult Premium Barrel Fettercairn whisky speciaal voor Vaderdag

Nieuws
zaterdag, 10 juni 2023 om 9:00
fettercairn premiumbarrel
Het is bijna Vaderdag en dat weet ook Douglas Laing. Daarom komt het bedrijf met een speciale release, speciaal voor al die vaders die straks in het zonnetje gezet worden: Premium Barrel Fettercairn 10 Year Old whisky.
Als je nog geen Vaderdag cadeau hebt is dit de ideale manier om papalief alsnog te verrassen. De Premium Barrel Fettercairn 10 Years Old is namelijk een whisky die in een bijzondere fles zit. Het doet zelfs een beetje aan als een klassieke heupfles in cadeauverpakking. De opdruk van de whisky vertelt alle informatie over de whisky en verklapt ook meteen dat dit een gelimiteerde editie single malt is.
Er zijn namelijk maar 430 flessen gemaakt van deze Highland whisky. Elke fles kost 92,95 per stuk (adviesprijs) en ligt vanaf nu bij verschillende slijterijen in het schap.

Wat is Douglas Laing’s Premium Barrel Fettercairn 10 Year Old?

De whisky zelf is natuurlijk veel belangrijker dan de keramische fles waarin deze zit. Ook daarmee zit het wel goed. De drank is een single cask whisky die je een kruidige smaak geeft die overloopt in serafijnse siroop en hints van zoetigheid.
De volledige tasting notes zijn als volgt:
Neus: aroma’s van vanille, kruiden en een kleine hint van citrus
Smaak: Vanille en suikersiroop in het begin, maar richting de afdronk steeds meer kruidig en houtachtig
Afdronk: middellang, soepel, houtachtig en licht zoet
De whisky is overigens gebotteld op 46 procent en dit is zonder toegevoegde kleur- of smaakstoffen gebeurd.
Onlangs nog onthulde Douglas Laing de nieuwe Scallywag Chocolate Edition 2023. Deze whisky is een jaarlijks terugkerende botteling van een whisky die niet alleen ontzettend veel chocolade tonen in zich heeft, maar ook perfect te combineren is met een lekkere bonbon of een andere chocolaatje. Ook dit is een gelimiteerde whisky, waarvan er slechts 4200 beschikbaar zijn.

POPULAIR NIEUWS