Duncan Taylor brengt zeldzaam oude whisky’s uit waar je oren van klapperen

Nieuws
zondag, 14 juli 2024 om 7:00
duncan taylor miltonduff lochside whisky
De onafhankelijke bottelaar Duncan Taylor heeft twee oude expressies uitgebracht, een van 41 jaar oud en een van 60 jaar oud. Het gaat om een Miltonduff single malt en een blended malt uit de Lochside Distillery in de Highlands. De whisky’s maken onderdeel uit van de exclusieve Duncan Taylor's Rarest Edition Collection.
De onafhankelijke bottelaar vertelt dat de whisky’s bewaard worden in de kluizen in Huntly Aberdeenshire. Het zijn namelijk zeer zeldzame expressies die vrijwel nergens anders te krijgen zijn.

Wat houden de zeldzame Duncan Taylor whisky’s in?

De 41-jarige oude Miltonduff whisky komt uit een vat dat in 1942 gevuld is. De spirit heeft tot 1982 gerijpt in een vat van Amerikaans eikenhout, waarna de single malt whisky gebotteld is. De tasting notes van de whisky zijn niet uitgebreid toegelicht, maar er is wel een beknopt smaakprofiel gegeven. Zo zou de drank ‘rijk en vol’ van smaak zijn met fruittonen en romige boventonen.
De 60-jarige blended whisky van Duncan Taylor is gestookt in de Lochside Distillery. Deze stokerij is al sinds 1992 gesloten en in 2004 zelfs gesloopt. Bij deze whisky mogen liefhebbers denken aan een rijke en frisse geur met tonen van bosvruchten.

In de buidel tasten

De expressies zijn gelimiteerd tot 30 flessen voor de Lochside blended whisky en 20 flessen van de Miltonduff single malt whisky. Deze zijn tot uiterlijk 21 juli te koop en dat kan alleen via een inschrijving bij The Spirits Embassy.
De verkoop adviesprijs van de 41 jaar oude Miltonduff single malt whisky is 1795 pond (omgerekend ongeveer 2133 euro). Voor de 60 jaar oude Lochside betaal je 4495 pond (omgerekend ongeveer 5350 euro).
Meer weten wat we geschreven hebben over luxe whisky's? Bekijk dan onze speciale pagina daarvoor. Wat is de meest luxe whisky die jij ooit gedronken hebt? Laat het ons vooral weten in de comments.
Uitzonderlijke whisky's Image
Uitzonderlijke whisky's
EUR24.99
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Duncan Taylor

POPULAIR NIEUWS