Evenement op komst voor Vaderdag: nieuwe Jack Daniel’s te proeven

Nieuws
maandag, 10 juni 2024 om 20:00
jack daniels bonded rye
Wat hebben Jack Daniel’s en Vaderdag met elkaar gemeen? Een godendrank. Want op 16 juni introduceert Jack Daniel’s de Bonded Rye, als onderdeel van de Bonded Series. Dit is de derde expressie van de serie.
Op 16 juni zal Jack Daniel’s Bonded Rye voor het eerst uitkomen in Nederland. Niet alleen zal de fles whiskey dan voor het eerst te koop zijn, ook kan Jack Daniel’s Bonded Rye voor het eerst geproefd worden. In Amsterdam worden er namelijk zes cocktailbars omgetoverd tot decor voor de nieuwe Jack Daniel’s.

Wat moet je weten over de Bonded Series?

Qua feitje staat in het persbericht het volgende:
'In het productieproces van de Bonded Series volgt het team van whiskymakers de Bottled-In-Bond Act die in 1897 werd opgesteld. Deze serie whiskywetten schrijven distillateurs strenge regels voor die de kwaliteit van de whisky zouden verhogen. Whisky die bottled-in-bond is moet uit één distilleerseizoen komen en door één distilleerderij gemaakt zijn. De whisky wordt op 50 procent ABV gebotteld en heeft minstens 4 jaar gerijpt in een van de officiële bonded-opslaghuizen.'

Een speciale nieuwe Jack Daniel's cocktail drinken

Het is mogelijk om een fles te kopen, maar ook is het mogelijk om op vaderdag een hippe cocktail ergens in Amsterdam te proeven. Diverse bars zullen namelijk een cocktail verzinnen voor deze dag.
Op 16 juni kun je in de volgende bars een unieke Jack Daniel’s cocktail proeven:
  • Door 74
  • Flying Dutchmen Cocktails
  • Lotti’s
  • Pulitzer’s Bar
  • Sins of Sal
  • Law & Order
Bij laatstgenoemde kun je een complete whiskyproeverij meemaken met je vader. Tickets hiervoor kosten 35 euro en zijn hier te koop. Er zijn mogelijkheden om drie uur ’s middags en om vijf uur ’s middags.

Hoe smaakt de Jack Daniel’s Bonded Rye?

De nieuwe Jack Daniel’s kenmerkt zich door een amber kleur. De tasting notes van de Jack Daniel’s Bonded Rye zijn als volgt:
  • Neus: Kruidige rogge en eiken
  • Smaak: Uitgesproken en complex met tonen van gedroogd fruit en karamel.
  • Afdronk: Peperige en kruidige rogge.
De whiskey is gemaakt door master distiller Chris Fletcher in Lynchurg, Tennessee. Het is een blend van 70 procent rogge, 18 procent maïs en 12 procent gemoute gerst en verder heeft het levenswater gerijpt in Amerikaanse eikenhoutenvaten.
Zippo Jack Daniel's 60002093 Image
Zippo Jack Daniel's 60002093
EUR49.99
Op voorraad
Koop op bol.
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 10 juni 2024.

POPULAIR NIEUWS