Exclusieve nieuwe Dunville’s whiskey maar in één winkel te koop

Nieuws
donderdag, 01 juni 2023 om 17:00
dunvilles 21 year old cask 1670
Dunville’s Irish Whisky heeft een nieuwe single cask whiskey uitgebracht in een samenwerking met de whiskeywinkel James J. Fox. De Cask 1670 whiskey is een exclusieve single cask van 21 jaar oud met een gelimiteerde oplage.
De samenwerking tussen de whiskeywinkel en Dunville’s Irish Whiskey is redelijk uniek. Niet vaak slaan distilleerderijen en winkels de handen ineen om een fles exclusief te bottelen. In dit geval gaat het om Cask 1670, een 21 Year Old Irish Single Malt whiskey die een finish heeft gekregen in Pedro Ximénez sherryvaten.
Yiorgos Manesis, managing director bij James J. Fox, dook er speciaal voor de warenhuizen van Dunville’s Irish Whiskey in om een vat te selecteren. Hij is ontzettend blij met de nieuwe samenwerking en de whiskey: ‘In Cask 1670 hebben we een uitstekende whiskey gevonden die we met trots aan onze klanten kunnen aanbieden.’

Wat is Dunville’s exclusieve Cask 1670 whiskey?

De whiskey is ontstaan uit de tweede keer dat Dunville’s met James J. Fox om tafel is gaan zitten voor een samenwerking. De eerste release van beide partijen was een Palo Cortado Cask 1206 en ‘Cask 1670 is een waardige toevoeging aan Dunville’s Exclusive Single Cask Series,’ aldus Jarlath Watson van Dunville’s Irish Whiskey.
De drank is gebotteld op 53,8 procent ABV en in een zeer gelimiteerde oplage van 337 flessen uitgebracht. De tasting notes van de amberkleurige drank zijn ook alvast gedeeld:
Neus: ‘De eerste tonen van rode appels, overrijpe peren en hazelnootbros maken plaats voor een medley van uw favoriete dessertgerechten. Zwarte woud gateau, citroen meringue, en peren gestoofd in rode wijn met kaneel en nootmuskaat.’
Smaak: ‘Zoet, stroperig, complex en sappig. Een verse fruitsalade van nectarines, granaatappels en papajas ontwikkelt zich in de mond. Dan rozijnen, dadels, vijgen en donkere kersen, allemaal gestoofd tot een decadente compote van donker fruit. Marmercake van melkchocolade, plakkerige toffee pudding van appel met calvados karamelsaus en gekonfijte clementinesinaasappels met pure chocolade geven body en diepte. Structuur en balans worden geboden door zwarte thee, zoete sabeldruiven, kruidnagel, nootmuskaat en een hint van droog eikenhout.’
Afdronk: ‘Lang, stroperig en zeer bevredigend. Donker fruit staat centraal. Op de achtergrond dansen zwarte toffee-appels, gekonfijte sinaasappel, lichte citroenschuimtaart en mascarpone-vanillecrème rond zuiver eikenhout en warme winterse specerijen voordat ze in de laatste slepende momenten tot een glorieus evenwicht komen.’
Eerder bracht Dunville's de speciale Irish whiskey voor de videogame Dead Island 2 whiskey uit. Deze limited edition whiskey kun je inmiddels gewoon in Nederland kopen.
Dunville’s Exclusive Single Cask Series Cask 1670 whiskey is vanaf nu exclusief online en offline te koop bij James J. Fox Cigar and Whiskey Store in Grafton Street in Dublin. De verkoopprijs van de whiskey ligt op 320 euro.