Fettercairn onthult jaarlijkse 18 Year Old whisky

Nieuws
zondag, 04 juni 2023 om 13:00
fettercairn 18 years old
Fettercairn heeft haar 2023 release onthuld. De whisky is een single malt van 18 jaar oud die in een gelimiteerde oplage verschijnt. De whisky belooft een combinatie van siroop en exotische vruchten op je tong te brengen.
De Whyte & Mackay distilleerderij Fettercairn lanceert de jaarlijkse 18 jaar oude expressie voor het tweede jaar op rij. In 2022 werd er voor het eerst een gelimiteerde oplage van Fettercairn 18 Year Old uitgebracht. De whisky-lijn rijpt standaard in Amerikaans wit eikenhouten vaten en krijgt daarna een finish in Schotse vaten.
Deze laatste zijn 100 procent lokaal verkregen en, net als de Amerikaans eikenhouten vaten, met de hand geselecteerd. Het duo aan gebruikte vaten zorgt voor een bijzondere smaak die telkens weer in rijk en in balans is.

Wat is Fettercairn 18 Year Old?

De Fettercairn 18 Years Old expressie is het gevolg van het Scottish Oak Programme dat door meester whiskymaker Gregg Glass is opgezet. Schots eikenhout, zoals het hout dat gebruikt is voor deze Fettercairn, zorgt volgens hem voor een ongelooflijke smaak.
Ook zijn de Fettercairn 18 Years Old smaaknotities onthuld. De whisky biedt onder andere aroma's van gesuikerde amandelen, bakkruiden en zoete tropische aroma’s van passievrucht en guave. Op de tong geeft de whisky smaken van exotisch gesuikerd fruit, brioche en zachte hints van bessen. De afdronk is gemiddeld tot lang en geeft smaken van cacao en vanille met specerijen.
Fettercairn 18 Year Old 2023 is gebotteld op 46,8 procent en is vanaf juni in gelimiteerde oplage verkrijgbaar bij premium en gespecialiseerde retailers in de belangrijkste markten. Daaronder vallen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Of de whisky ook naar Nederland komt is niet bekendgemaakt, maar de kans is wel groot.
De adviesverkoopprijs ligt op 200 pond. Dit is 25 pond meer dan de voorgaande release.
Ben je op zoek naar een goede whisky deal? Wij zetten ze elke week voor je op een rijtje in onze beste whisky deals van de week.

POPULAIR NIEUWS