Filliers onthult haar oudste single malt whisky en expressie op vatsterkte

Nieuws
woensdag, 02 oktober 2024 om 14:00
filliers single malt whisky releases
De nieuwe richting die Filliers Distillery ingeslagen heeft werpt zijn vruchten af. De Belgische distilleerderij heeft twee nieuwe luxe whisky’s onthuld die direct onderdeel van het kernassortiment worden.
Het gaat om de Filliers 15 Years Old Sherry Cask en de Filliers PX Sherry Cask - Cask Strength single malt whisky. De twee nieuwe whisky’s komen naast de 10 jaar oude single malt whisky in het assortiment van de Belgische stokerij. De 15 jaar oude single malt is de nieuwe oudste single malt whisky van de distilleerderij.

Quality time

De expressies zijn uitgebracht onder leiding van Benoit Filliers, de nieuwe productiedirecteur bij Filliers, en volgen een belangrijk thema: ‘quality time’. Beide flessen moedigen liefhebbers namelijk aan om van de betekenisvolle momenten in het leven te genieten.
‘Ze zijn ontworpen om het gesprek te verdiepen, gedeelde ervaringen te markeren, en de kunst van het genieten te vieren,' legt de Belgische distilleerderij uit.

Wat zijn de nieuwe Filliers single malt whisky’s?

De nieuwe whisky’s Belgische distilleerderij hebben beide gerijpt in eikenhouten sherryvaten uit Spanje. Hieronder zetten we de smaken van beide expressies op een rij:
Filliers 15 Years Old Sherry Cask single malt whisky
De tasting notes van de 15 jaar oude Filliers single malt whisky bestaan uit tonen van frisse appel, peer en rode vruchten. Dit is gecombineerd met tonen van sherry.
Filliers PX Sherry Cask - Cask Strength single malt whisky
Gebotteld op vatsterkte is de Filliers PX Sherry Cask -Cask Strength wat krachtiger dan de andere expressies van de distilleerderij. De tasting notes bestaan uit tonen van tropisch fruit, honing, karamel, pure chocolade en koffie.

Waar zijn de nieuwe Filliers single malt whisky's te koop?

De nieuwe expressies van Filliers zijn gelimiteerd gebotteld. Hoeveel flessen er van beide expressies zijn, is nog niet bekend. Verder is ook de prijs van de nieuwe flessen niet onthuld.
Voor meer informatie over de Filliers 15 Years Old Sherry Cask en de PX Sherry Cask - Cask Strength single malt whisky's kun je op de website van de distilleerderij terecht.
Mede mogelijk gemaakt door Filliers Distillery. Nix18.
Foto's: Filliers Distillery
Single malt en blended whisky Image
Single malt en blended whisky
EUR12
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS