De beste whisky deals van week 40: twee vaten zijn beter dan één

Nieuws
woensdag, 02 oktober 2024 om 15:00
aberlour 12yo double cask
Het is woensdag en dat betekent dat de week weer bijna doormidden is. Zoals elke week betekent dat ook dat er weer een paar verse whisky deals van de week klaar staan. Deze week kijken we naar Double Cask whisky’s die aantrekkelijk geprijsd zijn.

Aberlour 12 Years Old Double Cask Matured

Deze single malt Speyside whisky heeft zijn robijngouden kleur te danken aan de rijping in verschillende vaten. De Aberlour 12 Years Old heeft voor een deel gerijpt in refill ex-bourbon vaten van Amerikaans eikenhout. Het andere deel van de rijping vond plaats in ex-sherry butts.
Het heeft de drank een zacht karakter gegeven met aroma’s van rood fruit, vanille en appel in de neus. Op de tong komen tonen van chocolade, toffee, gember en duidelijke sherrytonen voorbij.

Glen Scotia Double Cask Matured

We reizen af naar Campbeltown, waar Glen Scotia een van de langst actieve stokerijen is. De distilleerderij heeft voor Double Cask Matured whisky gekozen voor een rijping in Amerikaanse eikenhouten vaten, waarna de drank overgegoten is in Pedro Ximénez vaten.
De whisky heeft hierdoor een rijk en kruidig karakter gekregen met tonen van sherry. Daarnaast mogen liefhebbers tonen van karamel, zeezout en noten verwachten.

The Macallan 15 Years Double Cask

Van Campbeltown gaan we weer terug naar de Speyside regio. Daar is namelijk nog meer aan Double Cask whisky’s te vinden. In dit geval uit de The Macallan stokerij. Deze whiskymaker heeft een hele reeks aan Double Cask whisky’s die variëren van 12 jaar tot 30 jaar oud. Deze week lichten we de 15 jaar oude telg uit de serie uit, de The Macallan 15 Years Old Double Oak whisky.
Deze heeft zijn rijping doorgebracht in Amerikaanse en Europese eikenhouten vaten om zo zoet met kruidig te combineren. Verwacht gedroogd fruit, citrusvruchten en gember met een vleugje eikenhout en kruiden.

POPULAIR NIEUWS