Gall & Gall stunt met exclusieve Millstone whisky

Nieuws
zaterdag, 09 september 2023 om 7:00
millstone whisky
Gall & Gall heeft een exclusieve deal te pakken. Er is namelijk een gelimiteerde Millstone whisky van Zuidam Distillers exclusief in de webshop te koop opgedoken. Het betreft de Millstone PX Single Cask 2014 whisky.
De Nederlandse distilleerderij van Patrick Zuidam heeft de single malt op 14 oktober 2014 gedistilleerd en in Pedro Ximénez vaten gedaan voor de rijping. Op 20 juli 2023 is de whisky gebotteld, waarmee de leeftijd van de whisky op (iets ouder dan) acht jaar terecht komt. De whisky is speciaal gebotteld voor Gall & Gall, zo staat op het etiket.
Je hebt al een fles in je winkelmand voor 59,99 euro. De oplage is behoorlijk gelimiteerd, want er zijn slechts 385 flessen te koop.
Er geldt dan ook een op is op beleid en er kan slechts één fles van deze Nederlandse whisky per klant gekocht worden.

Wat is Millstone PX Single Cask 2014?

Gall & Gall meldt op haar website dat de Millstone PX Single Cask 2014 whisky ‘op de top van zijn smaak’ gebotteld is. Dit is non chill filtered gebeurd op 46 procent ABV en zonder toevoegingen. Wat betreft de tasting notes is het volgende te lezen:
‘De smaak is gebalanceerd en heeft diepgang: je proeft verfijnde, zoete hints van sherry terug die mooi in balans zijn gebracht met frisse, kruidigere tonen.’
Gall & Gall heeft al vaker exclusieve deals gehad. Zo was er even geleden nog een speciale botteling van Milk & Honey voor de slijterij. Dit was een speciale fles van de Milk & Honey Red Wine Single Cask die op 48 procent ABV gebotteld was.
Qua Millstone whisky verkoopt Gall nog meer flessen zoals de PX Peated Dutch Single Malt en de Rye 92 whisky. Daarnaast kun je bij de slijterij ook de new make spirit van Zuidam Distillers kopen.
Foto: Gall

POPULAIR NIEUWS