Gelimiteerde Kilchoman 100% Islay Edition whisky onderweg via NFT-platform

Nieuws
donderdag, 01 februari 2024 om 9:00
kilchoman
The Amber Island kondigt een gezamenlijke release met Kilchoman whisky aan. Het gaat om een 11 jaar oude Kilchoman expressie die voor 100 procent op Islay gemaakt is. Veel is er nog niet bekend, maar net genoeg om van te smullen als verzamelaar en liefhebber.
Via zijn blog maakt Amber Island met de volgende botteling. De whisky komt in een zeer gelimiteerde oplage uit via het platform dat whiskyreleases met digitale NFT-tokens combineert. Het platform dat dit al enkele jaren doet geeft zo verzamelaars de mogelijkheid om unieke whisky’s te kopen: in dit geval een Kilchoman 11 Year Old 100% Islay expressie.
Door middel van de NFT-tokens is ook een stukje extra zekerheid ingebouwd. De tokens zijn namelijk uniek en zorgen voor een soort identificatie van de fles. Handig als je deze wil verkopen of als koper je aankoop wil controleren.

Wat is de Amber Island x Kilchoman 100% Islay whisky?

De nieuwe Schotse single malt is niet alleen een release van een nieuwe fles. Het zijn twee gelimiteerde flessen Kilchoman whisky én een ervaring als vateigenaar. De ene fles is de whisky uit het originele bourbonvat, waarin deze momenteel nog rijpt.
Mensen die de fles kopen krijgen de mogelijkheid om deze Kilchoman expressie in het laatste jaar van de rijping te volgen. Gedurende het jaar zijn er namelijk verschillende virtuele en fysieke evenementen waarbij mensen ‘het vakmanschap van het whisky maken uit eerste hand kunnen ervaren.’
De tweede fles Kilchoman whisky is een botteling waarvan eigenaren zelf mogen kiezen welk vat er gebruikt wordt. Deze expressie zal vervolgens tot het einde van het jaar finishen in het gekozen vat om vervolgens gebotteld te worden.
Vanaf maart dit jaar is de Amber Island x Kilchoman 100% Islay whisky te koop. Een prijs van deze limited edition whisky en hoeveel exemplaren er precies gebotteld worden is nog niet bekend. In de komende weken zullen er via Amber Island meer details volgen over de expressie.
Foto: Kilchoman

POPULAIR NIEUWS