Update - Wolfburn 2024 Anniversary Series single malt whisky nu te koop

Nieuws
donderdag, 01 februari 2024 om 6:40
wolfburn 2024 anniversary
Op 25 januari 2013 stroomde de eerste spirits uit de ketels bij de Wolfburn Distillery in Thurso. Om die dag te vieren brengt de distilleerderij nu een speciale botteling uit: de Wolfburn 2024 Anniversary Series single malt whisky.

Update

Uit betrouwbare bron kunnen we melden dat deze Wolfburn editie bijna uitverkocht is. Wie er dus één wil bemachtigen, dient er snel bij te zijn. Sláinte!
Oorspronkelijk bericht
De distilleerderij maakte eerder al bekend dat er een speciale botteling aan zat te komen ter ere van het jubileum van de stokerij. Het gaat om een gelimiteerde fles met whisky die in oktober 2015 gestookt is. De expressie is daarna in één second fill Oloroso sherry butt gegaan die het nummer 274 meegekregen heeft.
Dit vat is in Warehouse No. 2 opgeslagen om daar nu, acht jaar later, weer uit te komen. De drank is gebotteld op 54,8 procent alcohol by volume (ABV).

Wat is de Wolfburn 2024 Anniversary Series single malt whisky?

De Anniversary botteling van Wolfburn is een licht peated whisky die van geturfde gerst gestookt is. De smaak is volgens de omschrijving een weerspiegeling van de geschiedenis van Wolfburn. De oorspronkelijke distilleerderij stookte grotendeels met lokale turf uit Caithness. Het resultaat is een prachtig zachte en ronde whisky.
Dit zijn de tasting notes van de Wolfburn 2024 Anniversary Series single malt whisky:
Neus: Zoet herfstfruit, heide en een vleugje turfrook. Daarnaast een zachte nootachtige geur met demerarasuiker en marsepein.
Smaak: Bloemige tonen, vanille, specerijen met een romige zoetheid, karamel en butterscotch.
Afdronk: Lang en zoet met turf
De fles is te koop in de webwinkel van de distilleerderij. De verkoopadviesprijs van een fles is 89,95 euro exclusief verzendkosten.
Dit is niet de eerste expressie in de Wolfburn Anniversary Series. De stokerij brengt jaarlijks een nieuwe expressie uit. Zo werd er afgelopen jaar een limited edition jubileumbotteling (680 stuks) van negen jaar oud uitgebracht. Deze whisky komt ook uit een Oloroso sherryvat, maar is geen peated vloeistof.
Foto: Wolfburn

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties