Glen Moray introduceert whisky met een link naar Frankrijk

Nieuws
dinsdag, 23 mei 2023 om 13:00
glen moray twisted vine
De Speyside distilleerderij Glen Moray heeft een uitbreiding van haar whiskycollectie gedaan. De nieuwste aanwinst is de Glen Moray Twisted Vine whisky die een bijzondere link heeft met Frankrijk.
Glen Moray Twisted Vine is namelijk een whisky die in bijzondere vaten heeft mogen rijpen. De cognacvaten zijn voor de nieuwe drank gemaakt van hout in de buurt van de cognacwijngaarden in Frankrijk. De single malt whisky is geen gelimiteerde editie, maar een permanente toevoeging op het assortiment van Glen Moray.
De inspiratie voor deze nieuwe release komt van de geschiedenis van het merk, die al sinds 1897 ongewone vatrijping onderzoekt volgens Iain Allan, wereldwijde ambassadeur en manager bij Glen Moray. ‘Deze speelse, baanbrekende benadering van smaak maakt deel uit van wat drinkers vandaag de dag zo leuk vinden aan onze whisky's’, aldus Allan.

Wanneer komt Glen Moray Twisted Vine uit?

Het resultaat van het rijpen in deze bijzondere cognacvaten is een zoete en houtachtige whisky. De whisky heeft tasting notes meegekregen met aroma’s van vers gezette koffie, pruimen in siroop, rozijnen, noten en toast. Op tong biedt de whisky gedroogd fruit, koffie, mout, houtkruiden en tannine.
Omdat de toevoeging op het Glen Moray assortiment in aanloop naar de geplande nieuwe verpakkingen komt, krijgt deze release alvast een moderner jasje. De whisky wordt geleverd in een doos met daarop gedraaide wijnstokken en gouden druiven. Het geheel heeft een chique en moderne uitstraling die prima past bij het etiket van de whisky.
De whisky is volgens Allan puur prima te drinken, maar ook erg geschikt voor een cocktail. Als promotie zijn vier cocktailbars in het Verenigd Koninkrijk (The Racketeer in Londen, Nauticus in Edinburgh, The Gate in Glasgow en The Tippling House in Aberdeen) aan de slag gegaan met een Twisted Vine cocktail die daar ook meteen te proeven is. De whisky is nu al te koop, maar nog niet in de Nederlandse schappen te vinden. De adviesverkoopprijs is 28 pond, wat ongeveer 35 euro is.