Glenfiddich brengt drie gelimiteerde whisky's op de markt

Nieuws
door Monkey
zondag, 08 januari 2023 om 9:00
glenfiddich suspended in time
Glenfiddich heeft de Time Re:Imagined collectie gelanceerd. Drie zeer bijzondere flessen whisky van respectievelijk 30, 40 en 50 jaar oud, die in gelimiteerde oplage uitgebracht zijn. Elk van de flessen vertelt een eigen verhaal over de tijd én over het distilleerproces van de gouden drank. De whisky's hebben verschillende decennia gerijpt, waarbij de intensiteit van de smaak en de diepgang ervan behoorlijk uiteenloopt, net als de prijs van de drank. 

Wat is de Glenfiddich Time RE:Imagined serie?

De eerste en jongste fles in de collectie is Suspended Time. Deze fles heeft 30 jaar gerijpt en is rijk brons van kleur. De smaak van de whisky is houtachtig met hints van bloemen en de afdronk is een lange honingsmaak. De fles is een klassieke Glenfiddich fles met drie kanten, maar door de verpakking lijkt het alsof de fles erin zweeft. Daarbij is de verpakking een eerbetoon aan de tijd. Dit is de meest betaalbare fles uit de collectie, die je al in huis haalt voor ongeveer 1400 euro.
De tweede en middelste fles van deze collectie Glenfiddich whisky's is een 40 jaar oude fles. De toepasselijke naam van deze whisky is Cumulative Time, een verwijzing naar de verschillende smaaklagen in whisky. De kleur van de drank is donker mahonie en de smaak doet aan gedroogd fruit zoals rozijnen, appel en dadels denken met een subtiele, rokerige hint van chocolade en hout. Ook hier is de afdronk lang.
De verpakking van de Cumulative Time hint op wat tijd met de omgeving doet, wat getoond wordt als een soort cilinder waaruit een aantal stukken weggesleten lijkt te zijn. Een fles Cumulative Time kost wat meer dan de Suspended Time, namelijk rond de 4600 dollar.
De derde en meest zeldzame van de drie flessen is de Simultaneous Time die maar liefst 50 jaar gerijpt heeft. Deze antiek gouden drank verwijst naar het moment waarop de Malt Master de ontwikkeling van de whisky stopt. Naar dat zoete moment is de smaak ook: een lange zoete vanille smaak met tonen van eiken. De afdronk is net zo zoet en zoals bij de andere twee flessen lang.
De fles is misschien nog wel de meest bijzondere van de drie. Het is een kristallen fles met scherpe hoeken, waarvan elke exemplaar met de hand geblazen is. Verder is de verpakking hoekig en verwijst naar ruim vijftig jaar data vanuit het klimaat op de precieze locatie van de distilleerderij. Om de 50 jaar oude fles te bemachtigen moet je wel flink in de buidel tasten. Hij kost namelijk 50.000 dollar.
Beeld: Gall &Gall.

POPULAIR NIEUWS