Tv-serie over illegale whisky Moonshiners staat op Discovery Plus

Nieuws
zondag, 08 januari 2023 om 10:00
moonshiners
Wist je dat er mensen zijn die illegaal whisky stoken? Deze mensen heten Moonshiners, misschien heb je er wel eens van gehoord. Het woord verwijst naar de jaren twintig van de vorige eeuw toen Amerikanen tijdens de nacht, als de maan aan de horizon stond, illegaal alcohol maakten, zoals whisky. Er staat inmiddels een hele serie op Discovery Plus.
Drie keer raden hoe de serie heet? Moonshiners! Seizoen één begint al meteen heel spannend, waarin je een man volgt met zijn zoon die op zoek is naar een plek om illegaal whisky te maken. Een ander deel van de aflevering staat de politie centraal die moonshiners juist probeert te stoppen. Wat interessant is om te zien, is dat je echt een kijkje in de keuken krijgt van moonshiners. Wat drijft ze om illegale whisky te maken? Is het om tegen de regel aan te schoppen en dus per se illegaal bezig te zijn? Of hebben ze een andere visie? En wat denkt de politie?

Tien seizoenen over illegale whisky

Alleen al de eerste aflevering maakt duidelijk dat niet alles zo zwart-wit is. Niet alleen wordt er veel geld verdiend aan de drank, maar bovenal is het een familietraditie. Moonshiners zien hun noestere arbeid als Amerikaans erfgoed. Het is dan ook een superinteressante serie om te kijken waarin je veel leert over whisky. Discovery Plus heeft maar liefst tien seizoenen erop staan die gemiddeld 44 minuten per aflevering duren. Je bent dus wel even zoet.

Hoe word ik lid van Discovery Plus?

Discovery Plus is een streamingdienst met veel documentaires en sport. Lid worden kost 3,99 euro per maand voor als je enkel de entertainmentprogramma’s wilt zien en 5,99 euro als je entertainment en sport wilt bekijken. De eerste 7 dagen van de entertainment-optie kun je overigens gratis kijken, mocht je willen weten of het wat voor jou is.
Beeld: Discovery Networks