Glenglassaugh Sandend uitgeroepen tot ‘Whisky van het Jaar 2023’

Nieuws
vrijdag, 15 december 2023 om 9:00
glenglassaugh
Wil je weten wat een lekkere nieuwe whisky is van dit jaar? Mogelijk is dat een whisky van Glenglassaugh. De expressie Glenglassaugh Sandend is uitgeroepen tot Whisky van het Jaar 2023’ door Whisky Advocate.
De nieuwe whisky kwam dit jaar uit en is gemaakt door master blender Rachel Barrie. Zij is erg blij met het uitroepen van beste whisky en reageert als volgt:

Wat zijn de tasting notes van de Glenglassaugh Sandend?

‘In de neus wordt zachte, zoete vanille gedrenkt in tropisch fruit, met chocolade en een vleugje zeezoutterwijl golven van gezouten karamel met een vleugje ananas, kers en grapefruit het palet doen ontwaken.’
De whisky heeft gerijpt in bourbon, sherry- en manzanillavaten. Daardoor krijgt het levenswater een tropische zoetheid met een vleugje zeezout.
De Glenglassaugh distillery ligt al een tijd aan de oostkust van Schotland, maar pas in 2008 werd er opnieuw leven ingeblazen. Eerder dit jaar kwam er een nieuw portfolio uit van Barrie met meerdere expressies.

Eerder dit jaar naar Nederland gebracht

In Nederland werd dit overigens gevierd met een exclusief diner in Zandvoort. Onze Whisky Monkey Theo was daarbij aanwezig en schreef er een sfeerverslag over inclusief video. In zijn verslag schreef hij onder meer het volgende:
‘Deze flessen zijn niet zomaar karaffen met daarin de Glenglassaugh whisky, maar een eerbetoon aan de elementen die de drank maken tot wat het is: het land en de zee. De vorm van de Sandend, Portsoy en 12 Year Old flessen straalt luxe uit, waarbij richting de hals als het ware golven ontstaan die richting de dop bewegen.’

Waar is een fles te koop?

Een Glenglassaugh Sandend is overigens een goed betaalbare whisky. Voor nog geen zes tientjes haal je zo’n fles in huis. Let vooral ook op het design van de fles, een referentie naar het landschap van Schotland.

POPULAIR NIEUWS