Glenmorangie brengt opnieuw gelimiteerde nieuwe single malt whisky uit

Nieuws
dinsdag, 25 juni 2024 om 8:00
glenmorangie azuma makoto
Hoe kun je de natuur het beste in al zijn vormen vieren? Dat is wat Dr Bill Lumsden van Glenmorangie heeft gedacht. Want er is een nieuwe whisky uitgebracht, waarbij is samengewerkt met de Japanse bloemenkunstenaar Azuma Makoto.
De whisky draagt dan ook de naam Dr Bill Lumsden x Azuma Makoto 23 Years Old. Het gaat om een zeer gelimiteerde whisky. Voor deze expressie heeft Glenmorangie gebruik gemaakt van single malts die gerijpt hebben in bourbon en chardonnay witte wijnwaten.
Laatstgenoemde vaten zijn afkomstig van de Meursault appellatief in Bourgondië. Nooit eerder heeft Glenmorangie zulke vaten gebruikt.

Hoe proeft de Dr Bill Lumsden x Azuma Makoto 23 whisky?

De tasting notes van de whisky zijn als volgende officiële website volgt:
  • Neus: Rijk, onstuimig, prikkelend en geurig. Een uitbarsting van stroperig fruit (perzik, ananas, pruimen en pruimen), gevolgd door wat meer hartige tonen zoals brandende eikenschors, geroosterde kastanjes, bakkende zuurdeeg en wat hints van vochtige bosgrond. Water geeft wat kruiden- en bloementonen vrij, met een vleugje wierookgeur, aromatische orchideeën en zelfs wat druivige, wijnachtige tonen.
  • Smaak: Rijk, zoet en fruitig, met een bijna wasachtig mondgevoel. Er zijn smaken van citroenbalsem, honingraat, gepocheerde peren met een vleugje cacaopoeder, gevolgd door zachte houttonen en balsamico.
  • Afdronk: De afdronk is lang en zacht, met toetsen van eucalyptus, citroen en geroosterd eikenhout.

Azuma Makoto 

De kunstenaar Makoto heeft een bloemencreatie gemaakt voor op de verpakking. Zo zijn orchideeën, rozen en Schotse wilde bloemen verweven met boomschors, wortels en mos.
Lumsden zegt daarover het volgende, zo schrijft The Spirit Business: ‘Azuma-sans prachtige beeldhouwwerk op de verpakking van de whisky roept de geurige geuren en elementaire diepten op van deze buitengewoon zeldzame whisky - een geschenk van de natuur zelf.'
Ook Makota zelf is blij met de samenwerking, zo zegt hij: 'Ik vond het een eer om met Dr. Bill samen te werken voor deze speciale viering van shinra bansho. Mijn sculptuur is een reactie op mijn kijk op de zegeningen van de aarde - mijn gevoel van dankbaarheid voor de natuur - en voor de smaak van de Highlands, die heerlijk tot uitdrukking komt in de whisky van Dr. Bill.'
Het is overigens niet de eerste keer dat Azuma Makota samenwerkt met Glenmorangie. Een paar jaar geleden verscheen namelijk een 18-jarige Glenmorangie whisky waarbij jook samengewerkt is met Makoto. Een whisky die al snel niet meer goed voorradig was in Nederland, tenminste niet voor de oorspronkelijke prijs.

Waar en wanneer is de nieuwe Glenmorangie whisky te koop?

Wie de nieuwe 23-jarige expressie in handen wil krijgen, kan een kijkje op de officiële website nemen. Daar staat de Schotse drank te koop voor iets meer dan duizend pond. Verder zal de whisky vanaf morgen te koop zijn in het Verenigd Koninkrijk, China, Japan, Taiwan, India en de Verengide Staten.
Lees hier wat we nog meer over Glenmorangie hebben geschreven.
Clanlands Image
Clanlands
EUR25.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties