Illegale en giftige drank zorgt voor tragedie in enorm whiskyland

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 25 juni 2024 om 12:00
india boats
India is een land dat enorm in opkomst is wat betreft whisky. De godendrank is erg populair, maar daar wordt ook misbruik van gemaakt door illegale stokers. Deze illegale drank, zoals nep whisky, heeft nu voor een ongekende ramp in het land gezorgd met tientallen doden.
Press Trust of India meldde afgelopen week dat er in Tamil talloze mensen vergiftigd zijn door illegaal en slecht gestookte drank. De spirit was besmet met een chemische stof genaamd methanol, waarmee dit bewust lijkt te zijn aangelengd.

Allemaal mensen in ziekenhuis en gestorven

Methanol is ontzettend giftig en kan voor blindheid, leverfalen en zelfs voor sterfgevallen zorgen. Er zijn momenteel dan ook ruim 100 mensen die nog in het ziekenhuis liggen met vergiftigingsverschijnselen van de nepdrank.
Het dodental werd aanvankelijk vastgesteld op 36 mensen, maar liep afgelopen week gestaag op tot boven de 50.

Vaker methanol in illegale drank zoals nepwhisky

De politie heeft in totaal zeven mensen gearresteerd. Er is ook een flinke hoeveelheid nepdrank in beslag genomen. De vondst beslaat ongeveer 200 illegaal gestookte alcohol. De politiefunctionaris die toezicht houdt op smokkel van illegale alcohol is geschorst wegens nalatigheid, samen met 10 mensen van zijn afdeling.
Elk jaar vallen er honderden doden rondom illegale en giftige alcohol. Methanol is een stof waar snel naar gegrepen wordt door illegale stokers om het alcoholgehalte van hun drank snel te verhogen, zodat het meer op whisky lijkt.
Dit is een populaire drank in India en is bovendien ook niet verboden in veel regio’s (op sommige plekken wel). De illegale stokers kunnen het alleen goedkoper maken dan dat het in de supermarkt ligt.
Voor de armere mensen is dit dus een manier om toch aan een glas ‘whisky’ te komen, zonder het hele salaris in te moeten leveren. De gevaren van methanol worden daarbij vaak op de koop toe genomen.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR17.9927.41
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties