Glenmorangie gaat maar door met uitbrengen van de ene whisky na de andere

Nieuws
vrijdag, 16 augustus 2024 om 8:00
glenmorangie pursuit of passion wine cask collection
De Glenmorangie Distillery heeft het druk met alle whiskyreleases de afgelopen tijd. De stokerij in de Schotse Highlands onthult de ene na de andere release. Dit keer is het de beurt aan de nieuwe Pursuit of Passion Wine Cask Collection. De collectie is een whisky drieluik dat een eerbetoon vormt aan wijnsoorten.
De single malt whisky's van Glenmorangie komen uit het brein van Dr. Bill Lumsden, director of whisky creation bij de distilleerderij. Hij heeft een voorliefde voor wijn en heeft er behoorlijk wat reizen naar wijngaarden op zitten.
Daaruit zijn verschillende whisky experimenten voortgekomen, waarvan nu de favoriete whisky's van Lumsden geselecteerd zijn. De director of whisky creation vertelt dat alle drie expressies één ding met elkaar gemeen hebben:
'Met uitzonderlijk lange finishes in kostbare vaten uit een aantal van Frankrijk en Italië's meest gerenommeerde wijngebieden, weet ik zeker dat hun complexiteit liefhebbers van zowel whisky als wijn zal verrukken en intrigeren.'

Welke whisky's vormen de Glenmorangie Pursuit of Passion Wine Cask Collection?

De whisky's in de nieuwe collectie van Glenmorangie hebben stuk voor stuk gerijpt in ex-bourbonvaten. Vervolgens heeft elke expressie een lange finish in een wijnvat gehad om zo tot een speciaal smaakprofiel te komen. Hieronder zetten we de drie expressies op een rij:
Glenmorangie Margaux Wine Cask Finish
De eerste single malt in de collectie is een whisky die uit rode wijnvaten uit Margaux, Frankrijk, komt. De expressie heeft 29 jaar mogen rijpen voordat deze op 52,5 procent alcohol by volume (ABV) de fles in ging.
De smaak die de drank hierdoor gekregen heeft bestaat uit onder andere intense chocolade, pruimen en tonen van chili.
Glenmorangie Corton-Charlemagne Wine Cask Finish
Dit is de enige whisky in de set die in vaten van witte wijn gezeten heeft. De single malt whisky heeft namelijk 28 jaar gerijpt in Corton-Charlemagne Grand Cru vaten uit Frankrijk. Daarna is de drank gebotteld op 52,1 procent ABV. De smaak van de whisky is floraal met een heel klein vleugje rook en kruidnagel.
Glenmorangie Barbaresco Wine Cask Finish
De derde en laatste whisky in de Pursuit of Passion Wine Cask Collection komt uit vaten die Italiaanse wijn bevat hebben, om precies te zijn rode wijn uit Barbaresco. De single malt whisky is de jongste van het stel met een rijping van 27 jaar. Qua smaak mogen liefhebbers tonen van leer, rijke kruiden een eucalyptus verwachten.

Waar is het Glenmorangie whisky drieluik te koop?

De Glenmorangie Pursuit of Passion Wine Cask Collection wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage. In totaal zijn er 600 sets te koop. Deze worden grotendeels via het Private Client programma van Moët Hennesy verkocht, maar een deel is te koop in de Glenmorangie Boutique op Heathrow Airport.
De prijs van de set is 7740 (omgerekend ongeveer 9000 euro). Meer informatie over de drie whisky's in de set is te vinden op de website van Glenmorangie.
Wijnrek "Single Malt" - Eiken Whiskyvat 190 liter - Wijnvat - Wijnmeubel - Drank kast Image
Wijnrek "Single Malt" - Eiken Whiskyvat 190 liter - Wijnvat - Wijnmeubel - Drank kast
EUR425
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Glenmorangie

POPULAIR NIEUWS