Whiskyfestival Hulst is voor nieuwsgierige whisky drinkers tot doorgewinterde veteranen

Nieuws
vrijdag, 16 augustus 2024 om 12:00
denny mac taggart
Je wordt vriendelijk en uitdagend aangekeken door een bijzonder figuur. Hij heeft een rood jasje aan en draagt luxe sierraden. Om hem heen staan kaarsen. Dit wezen, dat een kruising is tussen een hert en een vos, wil wat aan je vragen: ben jij erbij op 12 oktober?
Het is weer de tijd van het jaar waarop Denny mac Taggert zijn poster onthuld heeft voor zijn jaarlijks terugkerende evenement: Whiskyfestival Hulst. Na drie eerdere succesvolle edities is het op 12 oktober tijd voor de vierde, een die iets groter wordt en een locatie heeft met de optie om even naar buiten te lopen.

Wat is Whiskyfestival Hulst?

Whiskyfestival Hulst vindt plaats in Clinge (Zeeland) en is één van de festivals waarbij Nederlanders en Belgen samenkomen. Dat geldt voor standhouders én consumenten. Die unieke touch vindt Taggert, die al jaren in de whisky-industrie werkt, geweldig.
De standhouders zorgen voor lekkere producten, waarbij er voor iedereen wat tussen zit. Mac Taggert beschouwt zijn festival dan ook voor iedereen boven de legale leeftijd van 18 jaar. Zo laat hij in een reactie met Whisky Monkeys weten:
‘Van beginnende nieuwsgierige whisky drinkers tot de doorgewinterde veteranen. Er is behalve veel whisky uit allerlei landen van de wereld, ook rum, gin, likeuren en zelfs cocktails. Bovendien zijn er diverse kraampjes met de heerlijkste hapjes en live muziek’.

Waar zijn tickets te koop?  

Het festival vindt plaats in Malpertuus van half 2 ’s middags tot en met half zeven ’s avonds. Er is dit jaar plek voor ongeveer 500 mensen en dat maakt het een gezellig festival dat niet te groot en niet te klein is.
Wat opvalt is bovendien de lage prijs. De early bird tickets zijn al uitverkocht en waren slechts 18,11 euro, maar ook de reguliere tickets zijn een stuk goedkoper dan menig ander festival. Een kaartje kost 23,11 euro en koop je via deze link.

Balans is belangrijk

Voor Mac Taggert is het vooral belangrijk dat mensen een leuke dag beleven. ‘Het is een uniek whiskyfestival dat elk jaar groeit met meer bezoekers en meer standhouders, waarbij altijd een gezellige sfeer behouden blijft. Die balans is voor ons erg belangrijk.’
Diverse standhouders hebben al toegezegd aanwezig te zullen zijn, waaronder Glenfiddich, Arranthony Moray, Mac a Dram en meer.  Ook is er een Nederlands tintje. Cley Distillery en Stichting Dutch Whiskyteers zullen onder andere op 12 oktober namelijk afreizen naar Clinge.
Zo valt er voldoende te proeven.
Ben jij erbij op 12 oktober?
Copita Whiskyglas Blauw - Blind tasting - Glencairn Crystal Scotland Image
Copita Whiskyglas Blauw - Blind tasting - Glencairn Crystal Scotland
EUR21.95
Op voorraad
Koop op bol.
Mede mogelijk gemaakt door Whiskyfestival Hulst. Nix18.

POPULAIR NIEUWS